Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Afette iletişim sorunu yaşanmadı

Türkiye, günlerdir süren orman yangınlarıyla tam bir afet yaşıyor. Böyle zamanlarda da kesintisiz iletişim çok önemli. Türk Telekom ve Turkcell'in hızlıca yangın bölgelerinde konuşlandırdığı seyyar baz istasyonları, yangına müdahale eden ekiplerin ve vatandaşların iletişiminde aksama yaşamasını önledi.
Afette iletişim sorunu yaşanmadı
05 Ağustos 2021 00:17:59
Türkiye, günlerdir süren orman yangınlarıyla tam bir afet yaşıyor. Böyle zamanlarda da kesintisiz iletişim çok önemli. Türk Telekom ve Turkcell'in hızlıca yangın bölgelerinde konuşlandırdığı seyyar baz istasyonları, yangına müdahale eden ekiplerin ve vatandaşların iletişiminde aksama yaşamasını önledi.

Haber: Fırat İpek

Dünyada tüm kıtalarda baş gösteren orman yangınları Türkiyemizin de 38 ilindeki ormanları sardı. Ciğerlerimiz, güzelliklerimiz, olmazsa olmazımız ormanlarımız günlerdir yanıyor. Herkesin kendi imkanları doğrultusunda yangınları söndürmek için seferber olduğu böyle zamanlarda kesintisiz ileşitim çok önemli.

Yangınların başladığı ilk anlarda, yüksek yerlerde kısmi olarak iletişim kesintisi yaşansa da Türkiye’nin telekomünikasyon şirketleri olaya müdahale etmekte gecikmedi. Örneğin Kayseri Yahyalı’da çıkan yangın bölgesinde telefonların çekmemesi üzerine kısa sürede Türk Telekom bölgeye seyyar baz istasyonu gönderdi ve sorunu çözdü.

Yetkililerden edindiğimiz bilgiye göre de, herhangi bir iletişim sorununa mahâl vermemek için tüm yangın bölgelerinde seyyar baz istasyonları konuşlandırılmış.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Turkcell ve Türk Telekom yetkilileri, “Yangın bölgelerine seyyar baz istasyonlarını hızlıca kurduk ve kesintisiz iletişimi sağladık” dedi.

İşte sırasıyla Türk Telekom ve Turkcell’in açıklamaları:

Türk Telekom: TTAKE yangın bölgesindeydi

turk-telekom-og-image_f96ab490ebbf18d327e98c110d1606ae.jpg

Ülkemizin birçok ilinde devam eden yangınlar için bu bölgelerde çalışmalarımız da sürüyor. Tamamen Türk Telekom çalışanlarından gönüllülük esası ile oluşturduğumuz Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibimiz (TTAKE) de konuyla ilgili çalışmaya devam ediyor. TTAKE, AFAD ile koordineli olarak Ankara merkezli ve Türkiye’nin 11 bölgesinde oluşturduğu destek ekipleri ile bu gibi zamanlarda ülkemizin her karış toprağını, her türlü afetin sebep olduğu zararları en aza indirmek için eğitimler almış üyelerden oluşuyor.

Bildiğiniz gibi sahada yangınlara bağlı olarak değişik ölçekte enerji kesintileri yaşandı. Söz konusu enerji kesintilerinden tüm operatörler lokal düzeyde etkilendi. Bu enerji kesintilerine karşı sahadaki ekiplerimizin etkin ve koordineli çalışmasıyla çözümler üreterek, hissedilir bir iletişim sorunu yaşanmasına engel olduk.

Hızlıca seyyar baz istasyonlarını kurduk

Diğer bölgelere de mobil (seyyar) baz istasyonları gönderilmiş olup kurulumları hızlıca tamamlandı. Ayrıca resmî kurumlardan gelen mobil (seyyar) baz istasyonu kurulum taleplerine hızlıca çözümler üretilmiş olup gelebilecek ilave talepler için de hazırlık ve planlamalar yapıldı.

TURKCELL: Bölgelerdeki ekip sayımızı 10 katına çıkardık

turkcell-logo-2017-edzimdi-794_83dd1da8462f2d9447c1b729164811fb.jpg

Son günlerde özellikle ülkemizin birçok noktasında yaşanan ve hepimizi yasa boğan yangınlar nedeniyle hepimiz büyük üzüntü içindeyiz. Böyle zor zamanlarda en büyük öncelik, sürekli bilgi akışı ile kesintisiz iletişim ihtiyacı oluyor. Bu amaçla diğer bölgelerden yaptığımız takviyelerle, yangın bölgelerindeki ekip sayımızı 10 katına kadar arttırdık. Turkcell olarak, tüm imkanlarımız ve ekiplerimizle görevimizin başında yer alarak, iletişim hizmetini 7/24 kesintisiz şekilde sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz

Yaşanan felaketin yaralarını sarmak için Turkcell olarak teknolojik, ekonomik ve sosyal yönlerden bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz ve iletişimin kaliteli biçimde sağlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar gerekli noktalara çok sayıda mobil baz istasyonu yönlendirdik, ihtiyaçlar doğrultusunda buna devam edeceğiz.