Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2411.96
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

IMF: Yunanistan borcunu ödemedi

Yunanistan Temerrüde düştü. Atina 30 Haziran tahsilli 1.5 Milyar Euro'luk borcunu ödeyemeyerek temerrüte düştü
IMF: Yunanistan borcunu ödemedi
01 Temmuz 2015 10:43:00
Yunanistan Temerrüde düştü. Atina 30 Haziran tahsilli 1.5 Milyar Euro'luk borcunu ödeyemeyerek temerrüte düştü

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın vadesi 30 Haziran'da dolan borçlarını ödemediğini açıkladı. Uzun zamandır iflasın eğişinde olan ülke böylece 7. kez temerrüde düştü.

IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı kısa yazılı açıklamada, yaklaşık 1,5 milyar avro değerindeki geri ödemesini gerçekleştirmeyen Yunanistan'ın borçları için ek süre talep ettiğini belirtti.

Söz konusu talebin IMF Yönetim Kurulu tarafından değerlendireceğini kaydeden Rice, Yunanistan'a ancak gecikmiş borçlarını ödemesi halinde finansman sağlanabileceğini bildirdi.

Resmi kreditörleriyle anlaşmaya varamaması nedeniyle 7. kez temerrüde düşen Yunanistan, IMF'ye borçlarını zamanında ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçti.

ÇİPRAS'IN KAMPANYA YAPMASI İSTENİYOR

Avrupa Birliği ve Yunanistan'dan kaynakların aktardıklarına göre teklif çerçevesinde Çipras'ın euro bölgesi maliye bakanlarının toplanmasına imkan verecek şekilde bugün yazılı olumlu cevap vermesi ve 5 Temmuz'da yapılması planlanan referandumda teklif lehine kampanya yapması isteniyor.

Fakat Çipras'ın daha önce Yunanistan'a "hakaret" olarak tanımlayarak defalarca reddettiği mali yardım teklifini kabul edeceğine dair fazla sinyal gelmedi. Yapılan teklifte hotellerden alınması istenen katma değer vergisi oranının ilk teklifte olduğu gibi yüzde 23 değil, yüzde 13 olarak belirlenmesi isteniyor.