Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2478.69
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İnanılmaz kaza!

-Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde engelli çocuğunun röntgenini çektirmeye çalışırken cihazın altında kalan anne Emine Kulan yaşamını yitirdi
İnanılmaz kaza!
30 May 2013 00:00:00
-Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde engelli çocuğunun röntgenini çektirmeye çalışırken cihazın altında kalan anne Emine Kulan yaşamını yitirdi

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iddiaya göre, çocuğunun röntgenini çektirmeye çalışan anne röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybetti. 33 yaşındaki Emine Kulan ve imam nikahlı eşi Çetin Keskin bedensel ve zihinsel engelli ve ilk eşinden olan çocuğu Aleyna Atan'ı (7) birlikte hastanenin ortopedi bölümüne muayeneye getirdi. Ortopedi doktoru bacak kısalığı nedeniyle çocuğun röntgen filmlerinin çekilmesini istedi. Aile çocuklarının röntgenini çektirmek için radyoloji bölümüne gitti. Engelli çocuğun röntgenini çekerken çocuğun hareket etmesi üzerine personel, anne ve babadan yardım istedi. Personel anne ile babanın engelli çocuğu tutarak röntgen cihazı masasına yatırmasını istedi. İddiaya göre bu sırada çocuğu masaya yatıran anne Emine Kulan'ın üstüne röntgen cihazı düştü. Cihazın altında kalan anne Kulan ağır yaralandı. Kazanın ardından kadın aynı hastanede ameliyata alındı. Emine Kulan hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3 personele gözaltı

Emine Kulan'ın yakınları ölüm haberini alır almaz hastaneye akın etti. Yakınlarının hastaneden şikayetçi olması üzerine hastaneye polis ekipleri sevk edildi. Savcı ve olay yeri inceleme ekipleri radyoloji bölümünde incelemede bulundu. Polis, olayla ilgili olarak 3 hastane personelini gözaltına aldı. Kazaya şahit olan Çetin Keskin ifadesi alınmak üzere Ataköy Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizden yardım istediler

Hastanesi'nin radyoloji servisinde personel yetersizliği olduğu için çocuğunun filmi çekilirken kendilerinden yardım istediğini iddia eden imam nikahlı eş Çetin Keskin, "Röntgen odasında 1 personelden başka personel yoktu. Hastane personeli çocuğu tutmanız gerekiyor dedi. Biz de tutmak zorunda kaldık. Görevli, eşimin orada olduğunu göre göre flim çekme zorunluluğu buldu ve bunun sonucunda eşimi orada sıkışarak hayatını kaybetti.Hakkımı arayacağım. Davacıyım. Elimden ne gelirse yapacağım. Başka insanların da mağdur kalmaması için davacı olacağım" diye cevapladı.

Sorumlular cezalandırılsın

Kız kardeşinin çocuğunun röngenini çektirmeye geldiğini söyleyen Mevlüt Kulan "7 yaşında çocuk, masanın üzerinde röntgen çekilirken, kardeşimin üzerine cihaz düşmüş. İki demirin arasında kalınca, birçok yeri parçalanmış. Hastanede olaganüstü hal ilan edilmiş. Farklı yerlerden doktorlar gelip, müdahale etmişler. 6 saat ameliyatta kaldı. Kurtaramadılar. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. " dedi.

Cenazesi Adli Tıp'ta

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde röntgen cihazının altında kalarak hayatını kaybeden Emine Kulan'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kulan'ın cenazesinin yarın öğle saatlerinde ailesi tarafından alınıp memleketi Zonguldak'a gönderileceği öğrenildi.