Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2424.00
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İngiltere'de artık maske yok

Başbakan Johnson, parlamentoda yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı alınan önlemlerin gelecek hafta kaldırılacağını duyurdu.
İngiltere'de artık maske yok
20 Ocak 2022 11:54:35
Başbakan Johnson, parlamentoda yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı alınan önlemlerin gelecek hafta kaldırılacağını duyurdu.

İngiltere'de koronavirüse karşı alınan tedbirlere yönelik yeni bir adım atıldı.

Başbakan Boris Johnson, parlamentoda yaptığı açıklamada, Omicron varyantının yayılmasını yavaşlatmak için yürürlüğe konulan kısıtlamaları kaldırma kararı aldıklarını duyurdu.

Maske ve aşı pasaportu kullanımı sona erecek

Halka evden çalışmalarının söylenmeyeceğini ve 27 Ocak'tan itibaren zorunlu maske takma ve aşı pasaportu kullanımının sona ereceğini belirtten Johnson, koronavirüs olan kişilerin kendilerini izole etmelerine ilişkin kuralı kaldırma amacında olduklarını da kaydetti.

Zorunluluk kalkacak

Johnson, ilgili düzenleme 24 Mart'ta sona erdiğinde yasal zorunluluğun kalkacağını hatta bu tarihin öne çekilebileceğini söyledi.

Sınıflarda maske takma zorunluluğu olmayacak

Karara gerekçe olarak vakaların zirveyi gördükten sonra düşmeye başlamasını gösteren Johnson, kapalı ve kalabalık yerlerde maske kullanımı konusunda "halkın yargısına güvenmenin zamanının geldiğini" ve yarından itibaren sınıflarda artık maske takma zorunluluğu olmayacağını açıkladı.

Alınan önlemler

İngiliz hükümeti, Omicron'un yayılmasını yavaşlatmak amacıyla geçen yıl aralıkta "B Planı" tedbirlerini uygulamaya koymuştu.

Plan, mümkünse evden çalışma, toplu ulaşım araçları ve kapalı alanlarda maske takılması ve gece kulüpleri gibi yerlere girişte aşı pasaportu zorunluluğunu içeriyor.

Vaka sayısı 218 bini geçmişti

İngiltere'de vakalar, 4 Ocak'ta 218 bini geçmesinin ardından düşüşe geçmişti. Ülkede dün 94 bin 432 vaka ve 438 can kaybı kaydedilmişti.