Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2298.58
BIST 100
8995.8
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​İP FETÖ partisi oldu

İP'den istifa eden Ümit Özdağ: Partiye FETÖ'cü sızması devam ediyor. Meral Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. CHP'li belediyelerden gelen çantalara onurunuzu sattınız
​İP FETÖ partisi oldu
05 Mart 2021 02:27:47
İP'den istifa eden Ümit Özdağ: Partiye FETÖ'cü sızması devam ediyor. Meral Akşener, FETÖ ile mücadelemden rahatsız oldu. CHP'li belediyelerden gelen çantalara onurunuzu sattınız

ÖZLEM DOĞAN

İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etmesinin üzerine İYİ Parti’den (İP) ihraç edilmek istenen ancak mahkeme kararıyla partiye dönen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa etti. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında İP ile bağlarını koparan Ümit Özdağ, eski partisini ve Genel Başkan Meral Akşener’e yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

FETÖ’ye alan açıldı

Özdağ, İYİ Parti’nin kuruluş amacından ve hedeflerinden olağanüstü uzaklaştığını söyledi. İYİ Parti Kongresi'nde, partiden Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin ve programın tasfiye edildiğini belirten Özdağ, "Yerine gelen ise FETÖ'cü zihniyettir" dedi. FETÖ'den soruşturma geçirenlerin İYİ Parti kadrolarına konferans, ders verdiği dönemin de başladığını belirten Özdağ, "Yeni İYİ Parti’ye bu yakışıyor. FETÖ'cü sızma, yapmış olduğumuz bütün uyarılara rağmen bugün de devam etmektedir diye konuştu.

CHP’nin uydu partisi

Bu sızma girişimleriyle sürekli mücadele ettiğini ve hemen hemen hepsini engellediğini kaydeden Özdağ, “Zaten bana yönelik bana Akşener'in kızgınlığının temelinde de bu var. İYİ Parti’yi, CHP'nin uydu partisi haline getirdiler. Belediyelerden gelen çantalar, ihaleler ve makamlar karşısında, İYİ Parti’nin onurunu sattınız” tepkisinde bulundu.

Kriptolarla yol yürüyor

Kars'ta HDP'nin seçimi kazanmasında Akşener'in etkisi olduğunu kaydeden Özdağ, “Akşener, HDP'nin Kars'ı kazanması karşısında sessiz kalmıştır" dedi. Partinin son kongresinde ihanet edilerek arkadan vurulduğunu belirten Özdağ, Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile iltisaklı olduğunu yineledi. Özdağ, “İYİ Parti içerisindeki FETÖ'cü ilerleme ne yazık ki devam ediyor. Akşener, şimdi FETÖ iltisaklılarla yol yürüme konusunda çok rahat davranıyor” ifadelerini kullandı.

Akşener cesaretli değil

CHP, İP, HDP ve Saadet Partisi’nin kirli bir anayasa çalışması yaptığını vurgulayan Özdağ, şu sözlerle istifa ettiğini duyurdu: “Bu anayasa çalışmalarının 64 saat görüntüsü var. FETÖ’cü derneklerin kurucusu ve yöneticisi olan, 30 Ağustos’u Türkiyelilerin bayramı diye kutlayan kriptolarla, Atatürk’ün Türk milletini anlayışını kabul etmeyen siyasal omurgasızlarla, HDP ile aynı masaya oturup anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine göz yumanlarla, HDP’nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, 'milliyetçiyim' demelerine rağmen makamlarını, mevkilerini ve keselerini vatanından daha fazla sevenlerle aynı partide bulunmam mümkün değildir. Akşener beni ihraç edecek kadar cesur değildir ancak ben Akşener ile birlikte kurucusu olduğum, kurucular kurulunu Akşener ile birlikte oluşturduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum.”

Gerekli titizlik gösterilmedi

yaşar-hacısalihoğlu-kimdir-aslen-nereli_5f24572a19989e4fbd6d1da4d8e4ed9b.jpg

Ümit Özdağ’ın istifasını Milat’a değerlendiren Siyaset Bilimci Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, doğruların açığa çıkmak gibi bir mutlak gücü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, “Bir partinin kuruluş süreci içinde yer alan, kurucu lider ağırlığında bir isimden bu iddiaların gelmiş olması son derece dikkat çekici. Zaman içinde daha net ortaya çıkacaktır. Belediyelerden gelen paralardan bahsediyor, ağır vurgular ve iddia sahibinin ispatlaması gerekiyor. Özellikle Buğra Kavuncu konusunda İYİ Parti’nin daha titiz bir yaklaşım sergilemesini isterdim ama maalesef bunu yapmadı” dedi.

ABD ve PKK’yı mutlu ettiler

ABD’nin muhalefet üzerinden açıkça bir beklenti içinde olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, “Muhalefetten ABD’ye karşı ‘FETÖ, PKK/PYD’ye verdiğiniz destek karşısında dimdik duruyoruz’ şeklinde bir duruş beklerken ‘PYD bize mi saldıracak’ ya da ‘15 Temmuz kontrollü darbedir’ cümleleri kuruyorlar. Bu da Türkiye’nin iç politikası üzerinden plan yapanlara cesaret vermiş oluyor. Gara üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yıpratmak için kullanılan dil, PKK’yı mutlu etti” diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan