Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2279.83
BIST 100
9001.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşi fazla uzatacak durumumuz yok

TBMM Başkanı Çiçek, yeni anayasayla ilgili Genel Başkanları yarın ziyaret edeceğini belirterek, 'İşi fazla uzatacak durumumuz yok' dedi.
İşi fazla uzatacak durumumuz yok
08 Temmuz 2013 14:03:00
TBMM Başkanı Çiçek, yeni anayasayla ilgili Genel Başkanları yarın ziyaret edeceğini belirterek, 'İşi fazla uzatacak durumumuz yok' dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın yeni anayasayla ilgili siyasi partilerin genel başkanları ziyaret edeceğini anımsatarak, "Tabloyu önlerine koyacağım. Ama işi fazla uzatacak durumumuz yok. Çünkü seçimler kapıya geldi. Seçim ortamında bu işleri yapmak gerçekten zordur. Her işin bir zamanı var" dedi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, yeniden TBMM Başkanı seçilmesi dolayısıyla Çiçek'e nezaket ziyaretinde bulundu.
Yeni dönemde Çiçek'e başarılar dileyen Hisarcıklıoğlu, geçen dönem boyunca Çiçek'in gösterdiği dirayet, akil insanlık noktasında yaptığı başarılı katkılardan dolayı teşekkür etti.
İstikrarın önemli olduğunu belirten Çiçek, "İstikradan kasıt genelde dar anlamda, bir partinin tek başına Meclis çoğunluğu elde etmesi olarak düşünürüz.. Elbette bu önemlidir ama en az bunun kadar önemli olan da hukuki istikrardır. Bir ülkede bu iki istikrar yan yana gitmiyorsa, o takdirde istikrar kavramından, imkanından yeteri kadar faydalanamayız" dedi.
Bu istikrarın temin edileceği en temel metnin de anayasa olduğunu ifade eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"30 yılda 19 defa değişmiş bir anayasau2026 Devlet binasının temelinde her 14 ayda 15 ayda bir tamirat, tadilat, restorasyon yapıyorsanız, o evde gürültüden, patırtıdan, istikrarsızlıktan, huzursuzluktan başka bir şey olmaz. Vurgu yaptığınız istikrarın da huzurun da en önemli önündeki engel bugünkü anayasadır. Bunu yapmak da bizim boynumuzun borcudur. Dört siyasi parti, bu dönemin parlamenterleri, Meclis Başkanı olarak biz kendi içimizde mazeret üretebiliriz. 'Yapacaktık, şundan oldu, yapamadık, bundan oldu, o onu dedi, bu bunu dediu2026 'Zaten yeteri kadar faydasız tartışma yapılıyor, bir tartışma daha açmış oluruz. Ama vatandaş sonuçtan gider. 'Yaptınız mı yapamadınız mı?' 'Yapamadım' O zaman 'şikayet ettikleriniz kadar bile olamadınız' der, karneyi önümüze koyar.
Onun için ben yarın sayın genel başkanları ziyaret edeceğim, bir defa daha ne düşünüyorlar, bu tabloyu kendi önlerine koyacağım. Bu kararı da dört siyasi partiyi temsilen komisyonda bulunan arkadaşlarımız aldı. Ama işi fazla uzatacak durumumuz yok. Çünkü seçimler kapıya geldi. Seçim ortamında bu işleri yapmak gerçekten zordur. Her işin bir zamanı var. Bak şimdi yarın Ramazan. Ramazan orucu, Ramazan ayında tutulur. Ramazan geçtikten sonra Ramazan orucu tutulmaz. Her işin de bir yapım zamanı var. Canhıraş bir seçim mücadelesine giren siyasi partiler oturup anayasa yapamaz. Bu bizim baştan da kabul ettiğimiz husustu. Önümüzde de fazla zaman kalmadı. Onun için maalesef o yönde sizin bunca gayretinize, desteğinize rağmen toplumun önüne eksiğiyle, fazlasıyla, 'bu da bizim tarlanın mahsulüdür, sivil bir anayasadır' diye bir anayasa bugün itibariye halen koyamamış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bana düşen vebal neyse ben bunu almaya hazırım. Ama partilerimiz de artık bu işin farkında olmalılar."
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan