Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2321.97
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İslam dünyasının silkinişe ihtiyacı var

Başbakan Erdoğan, 'Suçu hep başkalarında arayarak mesafe almamız mümkün değildir. İslam dünyasının ciddi bir muhasebeye, silkinişe ve uyanışa ihtiyacı vardır' dedi.
İslam dünyasının silkinişe ihtiyacı var
20 May 2013 03:59:00
Başbakan Erdoğan, 'Suçu hep başkalarında arayarak mesafe almamız mümkün değildir. İslam dünyasının ciddi bir muhasebeye, silkinişe ve uyanışa ihtiyacı vardır' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, San Francisco'da yaşayan Türkler ve Amerikan İslam toplumu temsilcileriyle bir araya geldi.

Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, ABD'de dünyanın her köşesinden, her kıtadan, her renkten, her ırktan Müslümanların yaşadığına işaret ederek "Sizlerin buradaki varlığınız, Amerikan toplumu ve İslam dünyası açısından tarihi bir öneme sahiptir. Zira sizin buradaki çalışmalarınız hem Amerikan toplumunda İslam'ın doğru tanınmasına ve anlaşılmasına vesile olmakta hem de Amerika ile İslam dünyası arasında bir köprü olmanıza imkan sağlamaktadır. İslam dininin ve Müslümanların ABD'de daha iyi tanınması ve dinimizle ilgili yanlış algıların ve ön yargıların değiştirilmesi inanıyorum ki buradaki her Müslümanın vazifesidir" diye konuştu.

BMGK adaletsiz

İnsanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan, kaynakların adil paylaşımı için herkesin çaba sarfetmek zorunda olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu yüzden mevcut uluslararası sistemin adil olmadığını her fırsatta dile getiriyorum. BMGK gibi yapıların reforme edilmesi gerektiğini söylüyorum. Zira BMGK adalet dağıtmıyor, BMGK'nın kesinlikle reforme edilmesi lazımdır. Zira şu anda BMGK'daki beş tane daimi üyenin her birinin iki dudağının arasındadır insanlığın kaderi. Onlar ne derse odur, onlar bir şeye hayır diyorsa mesele bitmiştir. Böyle bir adalet dağıtılması mümkün değil, olamaz. Olması gereken nedir? 15 üyeli mi olacak BMGK, bunların 15'i de daimi üye olmalıdır. Bir kısmı geçici üye bir kısmı daimi üye olmaz. Bu, dönerli bir şekilde sürekli değişmelidir. İki yılda bir değişebilir, yılda bir değişebilir. Değişirken de burada her kıtanın temsilcisi olmadır, her inancın burada mensupları olmalıdır."

Muhasebe yapmalıyız

İslam dünyasının sosyal, ekonomik ve siyasi durumunu iyileştirmek için daha fazla çalışmak gerektiğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kendi içimizde, ciddi ve samimi bir muhasebe yaparak daha iyisini nasıl yapabiliriz diye kendimize sormalıyız. Başkalarını suçlamak, hatayı hep başkalarında aramak, açıkça söylüyorum, kolaycılığa kaçmaktır. Suçu hep başkalarında arayarak mesafe almamız mümkün değildir. Bu yüzden İslam dünyasının ciddi bir muhasebeye, silkinişe ve uyanışa ihtiyacı vardır. Burada Müslümanlar olarak karşı karşıya kaldığımız bir soruna da kısaca temas etmek istiyorum. Bu, özellikle İslamafobi meselesidir. Tarihi ön yargılardan ya da bugünkü bir kaç kötü örnekten yola çıkarak, bütün Müslümanları, bütün bir inanç grubunu, bir dininin ve medeniyetin bütün mensuplarını yargılamak son derece yanlış ve tehlikelidir. İslam'a ve Müslüman topluluklara karşı yer yer çok tehlikeli bir propaganda yürütüldüğünü görüyoruz. İslam'ı karanlık ve akıl dışı, Müslümanları adeta terörist gibi göstermek adalet ve hakkaniyet ilkesiyle asla bağdaşmaz."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan