Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2446.35
BIST 100
9712.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İşgalciler sivilleri katletti Şeria karıştı

İsrail askerlerinin Nablus'ta 3 Filistinliyi katletmesinin ardından Şeria'nın çeşitli bölgelerinde olaylar çıktı.
İşgalciler sivilleri katletti Şeria karıştı
09 Ağustos 2022 16:34:53
İsrail askerlerinin Nablus'ta 3 Filistinliyi katletmesinin ardından Şeria'nın çeşitli bölgelerinde olaylar çıktı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, onlarca Filistinli ve üniversite öğrencisi, Şeria'nın kuzeyindeki Ramallah ile Bire kentleri girişlerinde Nablus'ta 3 Filistinlinin İsrail güçleri tarafından öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

İşgalci İsrail güçleri, göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti. Filistinli gençler, İsrail güçlerine taş atarak araç lastiği yaktı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail güçlerinin müdahalesi sırasında bir Filistinlinin göğsüne gerçek mermi isabet etti. Ramallah'taki Filistin Sağlık Kompleksine kaldırılan Filistinlinin durumunun stabil olduğu aktarıldı.

Benzer olaylar El Halil kentindeki Ez-Zaviye Mahallesi, Tulkerem kentinin batı girişi ve Nablus'un güney girişinde de yaşandı.

Öte yandan işgalciler tarafından katledilen Filistinlilerin yasını tutmak için Şeria'nın pek çok kentindeki işletmelerde greve gidildi.

3 Filistinlinin katledilmesi

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin sabah işgal altındaki Şeria'da yer alan Nablus'un eski şehir bölgesine düzenlediği baskında 3 kişinin katledildiğini, 40'tan fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail ordusunun açıklamada ise Nablus'taki baskının İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ile ortak yapıldığı belirtilmişti.