Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.51
Gram Altın
2490.68
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul Kitap Fuarı'na büyük ilgi

İstanbul Kitap Fuarı'na büyük ilgi
03 Kasım 2013 17:22:00
TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı. Kitapseverlerin fuara ilgisi yoğundu.
Yüzlerce imza ve 300 etkinliğin düzenleneceği, toplam 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, fuarın uluslararası anlamda, bölgesel değil dünyada saygın bir yerinin bulunduğunu dile getirerek, "Teknolojik gelişmelere paralel olarak okuma kültürü ve bu çerçevede yayıncılık sektörü ülkelerin gelişiminde önemli bir rol oynuyor. Ülkemiz yayıncılık sektörü ise, bu dinamik yapısıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında ve diğer ülkelerle rekabet edecek şekilde üst seviyelere tırmanmakta" dedi.
Eski dostluk derinleşecek
Fuarın okur konuğu olan Çin Halk Cumhuruyeti'nin Basın Yayın Radyo Televizyon ve İletişim Bakan Yardımcısı Wu Shulin, fuarın Türkiye ile Çin arasındaki yayıncılık işbirliğina katkı sağlayacağını ve eski dostluğun daha da derinleşmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla açılan 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda, 9 gün boyunca 300 etkinlik ile imza günleri düzenlenecek. Fuar, 10 Kasım'a kadar açık kalacak.