Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İstanbul Sözleşmesi garabeti bitti

İstanbul Sözleşmesi'nin bugüne kadar kadın cinayetlerini engellemediğini söyleyen Uzmanlar: "Sözleşme kadına yönelik şiddeti önlemedi, artırdı. Sözleşmeyle LGBT ve toplumsal cinsiyet kavramlarının öne çıkarılması amaçlanıyordu.
İstanbul Sözleşmesi garabeti bitti
21 Mart 2021 09:00:00
İstanbul Sözleşmesi'nin bugüne kadar kadın cinayetlerini engellemediğini söyleyen Uzmanlar: "Sözleşme kadına yönelik şiddeti önlemedi, artırdı. Sözleşmeyle LGBT ve toplumsal cinsiyet kavramlarının öne çıkarılması amaçlanıyordu.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Küresel çetenin çöplüğü LGBT’ye yol açmak isteyen kesimler tarafından dayatılan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedildi. Toplumumuzun ahlakına ve aile yapısına ters oluşumların arkasına sığındığı sözleşme, özellikle mütedeyyin kesimin büyük tepkisini çekiyordu. İstanbul Sözleşmesi’nin savunucuları sözleşmeyi LGBT ideolojisi savunuculuğuna indirgeyerek milli ve manevi değerleri hedef alıyordu. İstanbul Sözleşmesi’nin feshini İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, TÜRKAD Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ve Hukukçu Sakiye Pehlivan Milat’a değerlendirdi.

TUBA ARSLAN_8d9c25437e110813412e58581d26853c.jpeg

Sözleşmenin ardında LGBT vardı

İstanbul Sözleşmesi’nin kamuoyunda çok tartışıldığına dikkat çeken Hukukçu Tuba Arslan, “İstanbul Sözleşmesi kültürümüz, medeniyetimiz ve iç hukukumuz anlamında pek çok sakıncayı barındırıyordu. İçinde Türk milletinin örfüne, âdetine uymayan maddeler vardı. Kadına şiddetle mücadele bu sözleşmeyle olacak iş değil. Bir toplum, ithal kanunları kolay kolay benimseyemez. İstanbul Sözleşmesi kadın cinayetlerini engelleseydi bugüne kadar yaşanan kadın cinayetlerini engellerdi. Bu sözleşmede kadına yönelik şiddetin önlenmesinin altında LGBT ve toplumsal cinsiyet kavramlarının öne çıkarılması amaçlanıyordu” dedi.

ALİ RIZA DEMİRCAN_512ddf5d5218961e87b273a3b4b38b51.jpg

Cumhurbaşkanımız çöpe attı

İstanbul Sözleşmesi’yle zina ve eşcinsellik gibi suçların meşrulaştığını ifade eden İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, “Toplumsal cinsiyet eşitliği diyerek dürüst ve iffetli insanları eşcinsellerle aynı çizgiye getirdik. Üstelik aileyi parçaladık. Erkeği kadına, kadını erkeğe düşman hale getirdik. Kadını koruyoruz diyerek onu şiddetin kucağına ittik. Bunun içindir ki kadına yönelik şiddet ve cinayetler İstanbul Sözleşmesi ve ona bağlı olan 6284 sayılı yasa döneminde kat kat arttı. Sevindirici olan ise ben de dâhil pek çok yazar gerekli hassasiyeti gösterip tepkilerimizi ortaya koyduk, kamuoyu oluştu. Sayın Cumhurbaşkanımız da İstanbul Sözleşmesi’ni çöpe attı elhamdüllillah” şeklinde konuştu.

Sözleşmeyle cinsiyetsizliği savundular

HUKUKÇU SAKİYE PEHLİVAN_b177ad358b19f6a1160af12e4ed36de9.jpg

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin kadın hakları açısından kanunlarda yapılan düzenlemelerden geri adım atmak demek olmadığını belirten Hukukçu Sakiye Pehlivan, “İstanbul Sözleşmesi’nin LGBT gibi farklı kesimler tarafından kötüye kullanılması ve amacından saptırılması söz konusu oldu. Cinsiyetsizlik gibi kavramlar gündeme geldi. Bu yaşananlar toplumda ve uygulamada çelişkiler oluşturdu ve tartışmalara, tepkilere neden oldu. Tahmin ediyorum ki tepkilere karşılık da feshedilme kararı alındı” İfadelerini kullandı.