Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2487.38
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

İyi Parti'de Cihan Paçacı istifa etti

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklaması yaptı.
İyi Parti'de Cihan Paçacı istifa etti
26 Ocak 2023 16:26:49
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "İYİ Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum" açıklaması yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, "Aziz Milletimizin bilgisine. Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım" açıklamasında bulundu.

'KILIÇDAROĞLU' AÇIKLAMASI İSTİFA GETİRDİ

Paçacı'nın bugün Habertürk'te yayımlanan röportajında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği şu sözler çok tartışılmıştı:

"Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz. Bu itiraz var.”

'KILIÇDAROĞLU DİRETİRSE İYİ PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARIR'

Paçacı, röportajın devamında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını diretmesi halinde İYİ Parti'nin kendi adayını çıkaracağını da şu sözlerle açıklamıştı:

"Şayet böyle bir şey olursa İYİ Parti bu konuya itirazını kayda geçirmiş olur. Ondan sonra iki ihtimal var, ya Kemal Bey bu itiraza karşı yeni bir aday önerir ya da kendisinde diretir. O zaman ne olur? 6’lı Masa bir deklarasyon yayınlayabilir ve çoklu adayla çıkar, İYİ Parti de kendi adayını çıkarabilir. 2. tura kalanı destekleyin diyebilir."

CİHAT PAÇACI KİMDİR?