Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2475.66
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kalyon Enerji, Enercon'dan 260 megavatlık rüzgar türbini tedarik edecek

Kalyon Enerji, Enercon ile 260 megavat kapasiteye sahip 64 rüzgar türbin tedariki ve kurulumu için anlaştı.
Kalyon Enerji, Enercon'dan 260 megavatlık rüzgar türbini tedarik edecek
07 Haziran 2023 15:20:08
Kalyon Enerji, Enercon ile 260 megavat kapasiteye sahip 64 rüzgar türbin tedariki ve kurulumu için anlaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kara rüzgar türbini teknolojilerinin önde gelen şirketlerinden Enercon ile yenilenebilir enerji alanında Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük yatırımcılarından olan Kalyon Enerji, YEKA RES-3 projesi kapsamında 260 megavatlık yeni bir iş birliğine imza attı.

Anlaşmaya göre Enercon, Kalyon Enerji'nin Türkiye'deki kara projeleri için 64 adet rüzgar türbini temin ederek kuracak.

"Temiz bir doğa için yenilenebilir enerji yatırımlarımız sürüyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu, Enercon ile yaptıkları iş birliğinden mutlu olduklarını ve anlaşmanın Kalyon Enerji'nin büyüme stratejisine ivme katacağını belirtti.

Kalyoncu, Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santralinin açılışını tamamladıklarına işaret ederek, "Güneş enerjisinde Niğde ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 250 megavatlık yeni yatırımlarımıza başladık. Sıfır karbon hedefi ve temiz bir doğa için yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımlarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Enercon CCO'su Ulrich Schulze Südhoff ise Türkiye'nin kendileri için stratejik bir pazar olduğunu belirterek, "Buradaki yatırımlarımızı genişletmeye devam edeceğiz. Yenilenebilir bir enerji sistemi inşa etme misyonuyla müşterilerimize daha fazla destek olmak için heyecanlıyız. YEKA çerçevesindeki iş birliğimiz, Türkiye'nin yenilenebilir enerji stratejisini ve enerji dönüşüm hedeflerini daha da güçlendirecek ve rüzgar enerjisi üretimini artırarak istihdamın ve nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine katkıda bulunmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.