Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2306.42
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Karanlık' zihniyet

Yeni açılacak okullarda mescidin zorunlu hale gelmesi, malum çevreleri yine rahatsız etti.u2008Sol kafalı gerici zihniyet, insanların dini ihtiyaçlarını görmezden gelerek yine namaz ve mescid düşmanlığına başladılar
'Karanlık' zihniyet
28 Haziran 2017 10:27:00
Yeni açılacak okullarda mescidin zorunlu hale gelmesi, malum çevreleri yine rahatsız etti.u2008Sol kafalı gerici zihniyet, insanların dini ihtiyaçlarını görmezden gelerek yine namaz ve mescid düşmanlığına başladılar

PERİNÇEK'İN Aydınlık gazetesi yayınlanan genelgeye tepki göstererek kararın yargıya götürüleceğine dair yayın yaptı. CHP'li milletvekili Ceyhun İrgil ise, eğitimde "din esaslı(!)" öznelerden ziyade "çağdaş bilimci eksene" yönelinmesini açıklayarak bir bakıma mescid rahatsızlığını dile getirdi

YENİ açılacak okullarda mescit zorunlu hale geldi. Bayram öncesi Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle her okulda bundan böyle kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescit ve abdesthane yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte yeni açılacak okullarda mescit bulunması şartı getirildi.

Mescitlerin hangi özelliklere sahip olması gerektiği de düzenlemede bütün detaylarıyla Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre, mescitler doğal aydınlatmaya sahip olacak. Bu da bodrum kata mescit yapılamayacağı anlamına geliyor. Kadın ve erkek için ayrı ayrı olmak üzere mescit ve abdesthane de bulunacak.

Yönetmelik mescidin yanı sıra okullara ilişkin birçok yenilik de getiriyor. Buna göre, eğitim kurumları engelli öğrencilerin erişimine uygun olacak. Okul arsası bataklık, dere yatağı, heyelan bölgesinde olmayacak. Okul arsaları, benzin istasyonlarına en az 50, eğlence yerlerine ise en az 100 metre uzaklıkta olacak.

Anadolu İmam Hatip Lisesi açılabilmesi için; öğretim binasında en az 8 derslik, öğretim binası içinde veya bahçesinde uygulama mescidi ya da mescit yerinin olması yetecek. İmam hatip liselerinde geleneksel/görsel sanatlar atölyesi, musiki/ müzik dersliği bulunacak. Okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 5 bin veya yerleşim birimine bağlı mahalle ve köyleri ile birlikte en az 10 bin olması yetecek.

Ayrıca her kurumda yeteri kadar müdür yardımcısı odası, idari oda, mutfak/ yemekhane /kantin/ kafeterya, ısı merkezi, su deposu ve sistem odası da zorunlu olacak. Okullarda; yeteri kadar kütüphane, beden eğitim salonu, laboratuvar ve okul aile birliği odası ile derslik de yer alacak.

Hani inanç özgürlüğü?

Her fırsatta kendilerini 'demokrat' olarak nitelendiren malum çevreler, yayınlanan bu genelgeye şiddetle karşı çıkıyor. İsmi Aydınlık ama kendi 'karanlık' zihniyet temsilcileri, okullara mescid getiren bu genelgeyi yargıya götüreceğini belirten yayın yaptı. Yine her fırsatta dini inançların karşısında olan CHP de genelgeye aleni şekilde karşı çıkmadı, fakat "eğitim politikasının akla, çağa ve bilime uygun hale getirilmesi" açıklamasıyla mescid rahatsızlığını göstermiş oldu.

CHP'li İrgil: Sadece din esaslı özne!

CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil, abdesthane ve mescit açılmasının yanında, okullarda labaratuvar ve bilim sınıflarının açılmasının da çağın gerekleri açısından önemli olduğunu belirterek, "MEB'in yönetmelik ve uygulamalarda sadece din esaslı veya öznesi din olan konuları öncelikli hale getirmesi, hatta bunu inatla getirmesi sadece popülist bir eğitim politikası yürütüldüğünü gösteriyor. Eğitim politikasının akla, çağa ve bilime uygun hale getirilmesi gerektiğini PISA kanıtladı. MEB PISA raporlarından ders almış görünmüyor. Israrla eğitimi çağdaş bilimci eksenden farklı eksenlere kaydırma ve ideolojik bir bakış açısıyla eğitim sistemini kurmaya ve yönetmeye çalışıyor" diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan