Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.08
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçadaroğlu, 'Halkı CHP belediyeceliği ile tanıştırıcağız' demişti! Sözünde durdu!

Geçtiğimiz yerel seçimler öncesi yapılan mitinglerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB adayı Ekrem İmamoğlu, "Halk, CHP belediyeciliği ile tanışacak, her şey güzel olacak" demişti. Evet, halk CHP'nin "hizmet veremez" belediyeciliği ile tanıştı.
Kılıçadaroğlu, 'Halkı CHP belediyeceliği ile tanıştırıcağız' demişti!  Sözünde durdu!
01 Mart 2021 02:02:05
Geçtiğimiz yerel seçimler öncesi yapılan mitinglerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB adayı Ekrem İmamoğlu, "Halk, CHP belediyeciliği ile tanışacak, her şey güzel olacak" demişti. Evet, halk CHP'nin "hizmet veremez" belediyeciliği ile tanıştı.

SÜLEYMAN KARAKULLUK


CHP'liler, mahalli seçimler öncesinde, mütedeyyin kesimden oy alabilmek için sık sık iftar yemeklerine katılıyordu, Ekrem İmamoğlu, cami cami geziyor, tecvidsiz, mahreç ve kıraat bilgisiz ayetler okuyordu. Seçimden sonhra hepsi yalan oldu!

iftar_036083ef85733c21adb4eb16aed263b1.jpg

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin başlattığı grev nedeniyle ilçede çöpler günlerdir toplanmıyor.

97809890890_3b8645be3cf8b812dd8608418630d48f.JPG

Maltepe Belediyesi Hizmet Binası'nın önündeki durum. Evinin önünü bile temizleyemeyen CHP, vatandaşyın evinin önüne nasıl temizlesin!

679797_86df0d9a5088ffebfe8973236915fd2e.JPG

Maltepe'de bir süpermarketin önündeki hazin durum. Markete girip çıkan vatandaşlar, mikrop kapmaktan korkuyor.

90780789_3c2496f2996953b7cb424679e000b8fd.JPG

Maltepe sokaklarında günlerdir toplanamayan çöpler, çerveye saldığı koku sebebiyle vatandaşı tedirgin etmeşe başladı... CHP'nin belediyeciliği işte böyle bir şey...

temel_bf90ce4e893f8a492102d4a2bb7ccc9f.jpg

Dünya benzersiz hizmet!

İBB'nin CHP'li belediye başkanı Ekrem İmamoğlu,göreve geldikten kısa bir süre sonra, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hizmetle vatandaşın karşısına çıktı: Temel Atmama Töreni... Yabancı ajanslar bile, bu hizmetten büyük bir övgü (!) ile bahsettiler...

CUMHURİYET Halk Partisi, 31 Mart 2019 tarihirde yapılan yerel seçimler öncesinde, seçmenlere büyük vaatler sunmuştu. Başta Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İBB adayı Ekrem İmamoğlu, "Her şey daha güzel olacak" sloganıyla halka şirin gözükmüşlerdi. Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlığımız sayesinde vatandaş CHP belediyeciliği ile tanışacak" cümlesiyle AK Parti belediyeciliğinin vatandaşı memnun etmediğini ima etmeye çalışıyordu!

Sözünde durdu!

İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerini kazanan CHP, geçen zaman zarfında dişe dokunur hiçbir hizmet veremedi. "Kimseyi işten çıkarmayacağız" dediler, binlerce çalışanı işinden ettiler. Zam yapmayacağız dediler, Su'ya,doğalgaz'a, ulaşım ücvretlerine zam üstüne zam yapıldı.

Temel Atmama Töreni

İstanbul'da trafik sorununu çözeceğiz dediler ama bu yönde hiçbir somut adım atmadılar. Ve böylece halk, CHP'nin hizmetsiz belediyecilik anlayışı ile tanışmış oldu. Hem bu öylesine bir tanışmaydı ki, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, "Temel Atmama Töreni" bile yapmıştı.

İzmir'i örnek vermişti

Kemal Kılıçdaroğlu, seçime girdikleri yerlerde kazanabilmek için İzmir'deki CHP Belediyesini örnek göstermişti. Ama vatandaş, İzmir'de de CHP'li başkan Tunç Soyer'in geçen süre zarfında neler yaptığını (!) gördü.

İBB sessiz kaldı!

Son günlerde CHP belediyeciliğinin eski yüzünü yeniden gördü vatandaşlar. İstanbul Maltepe'de çöp dağları oluştu. Daha önce de Kadıköy'de aynı durum olmuş, uzun süren pazarlık sonucu Kadıköy'de çöpler toplanabilmişti. Maltepe'de İşçilerin grev kararı almasıyla sokaklar çöplüğe döndü. Çöplerin toplanması için İBB'yi arayanlar, yetkililerden "Bizim yetki alanımız değil" cevabını aldı.

Vatandaş kendisi topladı

Maltepe sakinlerinin durumdan şikayeti devam ederken; toplanmayan çöpler için CHP'li Maltepe Belediyesi'ne sahip çıkıp çöpleri kendileri toplamaya çalışan vatandaşlar da oldu. Böylece CHP belediyeciliğinin halka nasıl hizmet götaürdüğü de anlaşılmış oldu.

Hani maaş 3 bindi!

CHP Genel Başkanı ve CHP'li belediye başkanlığı, kendilerinin yönettiği belediyelerde asgari ücretin 3.000 TL olduğunu açıklamışlardı. Ancak kadıköy'deki iyçi grevinde bunun doğu olmadığı görülürken, Maltepe'deki grevde, bu yalanın tescillendiği görüldü. Çünkü iyçilerin resmi asgari ücret tutarında maaş aldıkları öğrenildi.

***

Müdalele edemezmiş!

İBB Beyaz Masa hattından yapılan açıklamada, çöplerin toplanması Maltepe Belediyesi’nin yükümlülüğünde olduğu, bu nedenle İBB'nin herhangi bir müdahalede bulunmasının yasak olduğu belirtildi. Hatta CHP'li yetkililer, sosyal medyada halka şöyle seslendi: Vatandaş el ele vererek çöpleri toplamalı... Bazı İBB yetkilileri ise, Maltepe'de, kasıtlı olarak çöp konteynerlerine başka semtlerden gelerek çöp atıldığını söyleyecek kadar şaşırdılar.

beyazmasa_5ea4106b59e7855e2b5338432aaf703a.jpg

***

ÇÖP DAĞI PATLADI PATLAK: 39 KİŞİ ÖLDÜ

İBB’nin CHP yönetiminde olduğu 1993’te İstanbul Ümraniye’deki Hekimbaşı çöplüğü, biriken metan gazının patlaması sonucu facia yaşanmıştı. Olayda 27 kişi öldü, 12 kişi ise kayboldu. Kaybolan 12 kişinin cesedi aylar süren araştırmalara rağmen maalesef bulunamadı.

hekimbasi_67c9a212b748a9e218600e0c70fe08c9.jpg

***

VATANDAŞNE DİYOR?

Maltepe sakinlerinden Mehmet Sakarya çöplerin toplanmasını istediklerini belirterek, "İşçilerin hakkını vererek, şehrin temizliğini yapmaları lazım." dedi.

9769769_5b1d3007979b36f4b0a867e682dd17d4.JPG

* İlçe sakinlerinden Engin Can Akalan, Halk olarak işçilerden yana olduklarını dile getirdi ve "Belediyenin bu yönetimini hiçbir şekilde onaylamıyoruz. Salgın dönemindeyiz. Bizi bu pislikten kurtarmaları gerek. Böyle bir durumda bu nasıl olabilir! Bir CHP'li belediyeye böyle davranmak yakışmıyor. Bir an önce bu pisliğin kalkmasını istiyoruz." dedi.

* Maltepe'de yaşayan 70 yaşındaki Kamuran Akar, "Bundan önce buralarda pislik yoktu. Anlaşamadılar diye sokaklar çöp içinde. Ben toplamaya çalışıyorum. Bu İstanbul bizim. Temiz bırakalım ki temiz bulalım." diye konuştu.

* İsmail Yıldız ise işçiler hak ettiği ücreti alamadığı için her tarafta çöp yığını oluştuğunu söyleyerek, "47 yıldır Maltepe'deyim. İşçi kardeşlerimiz her tarafı tertemiz yapıyorlar ama grevden dolayı burası böyle." ifadesini kullandı.

* Azmi Koçak da çöplerin toplanmamasına tepki göstererek, "Her zaman çıkamıyoruz dışarı. Dışarı çıktığımızda bu tablo var. Herkes çok şikayetçi. Adam gibi yönetim istiyoruz. İşçilerin haklarını doğru düzgün versinler" diye konuştu.