Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kılıçdaroğlu'na hijyen önerisi

CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelik ifadelerini eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Kılıçdaroğlu'nu ağzını temizlemeye, Başbakan'ı katil ilan ederken ağzını çalkalamaya, temizlemeye davet ediyoruz' dedi.
Kılıçdaroğlu'na hijyen önerisi
18 May 2013 00:00:00
CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelik ifadelerini eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Kılıçdaroğlu'nu ağzını temizlemeye, Başbakan'ı katil ilan ederken ağzını çalkalamaya, temizlemeye davet ediyoruz' dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL / MİLAT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Kılıçdaroğlu'nu ağzını temizlemeye, Başbakan'ı katil ilan ederken ağzını çalkalamaya, temizlemeye davet ediyoruz" dedi. Parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yönelik ifadelerini eleştiren Hüseyin Çelik, "Sağlığından feragat edercesine çalışan bir Başbakan'a sen hain sıfatını yakıştıracaksın, '51 kişinin katili diyeceksin', bunu Allah'ta, vatandaşta affetmez. Bu sokak ağzını vatandaşta affetmez, Allah da affetmez" diye konuştu.

Bozdağ fena ti'ye aldı

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda da Kılıçdaroğlu'na tepki göstermişti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise, woboda'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na demokratik bir muhalefetin nasıl olacağın konusunda ders verdiğini söyledi. CHP Parti Meclisi'ne tavsiyede bulunan Bozdağ, ''Kılıçdaroğlu'nun CHP ve Türkiye'yi fazla rezil eden durumlara sokmaması için parti meclisi bir karar almalı ve Kılıçdaroğlu'nu Türkiye toprakları dışında, hatta CHP grup toplantıları dışında siyaset yapmasını yasaklamalıdır'' dedi.

Bari yaşadıkların ortadayken yalan söyleme

Bozdağ, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda'nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstermesine ve görüşmesini iptal etmesine ilişkin bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadıklarının, "Türkiye'de muhalefetin seviyesini göstermesi" açısından son derece önemli bir hadise olduğunu söyledi.

Hem kendini hem ülkeyi rezil ediyor

Kılıçdaroğlu'nun her yurt dışı gezisinde, "hem CHP'yi rezil eden hem Türkiye Cumhuriyeti devletini rezil eden" sonuçlar çıktığını anlatan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Buradan CHP'lilere tavsiyede bulunuyorum. Kılıçdaroğlu'nun CHP ve Türkiye'yi daha fazla rezil eden durumlara sokmaması için parti meclisi bir karar almalı. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye toprakları dışında, hatta CHP grup toplantıları dışında siyaset yapmasını yasaklamalıdır. Çünkü ancak CHP grubu içindekiler Kılıçdaroğlu'nu alkışlıyorlar ama onun dışındakiler alkışlamıyor. Çünkü ideolojik bir körlük içinde olduğunuzda gerçekleri göremiyorsunuz."