Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2503.61
BIST 100
9474.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kış bitti dram bitmedi

'Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasını düzenleyen sivil toplum kuruluşları, 'Suriye'ye Merhamet Yolu' kampanyasında tekrar bir araya geldi.
Kış bitti dram bitmedi
04 May 2013 00:00:00
'Kış geldi...Suriye için bir ekmek, bir battaniye' kampanyasını düzenleyen sivil toplum kuruluşları, 'Suriye'ye Merhamet Yolu' kampanyasında tekrar bir araya geldi.

"Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye" kampanyasını düzenleyen sivil toplum kuruluşları, Suriye'ye uluslararası toplumun müdahalesini sağlayacak "güvenlik koridoru" açılması için "Suriye'ye Merhamet Yolu" kampanyasında tekrar bir araya geldi.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Ali Kurt, Suriye'deki ihtilafın, Türkiye'de güzel bir tabloyu ortaya çıkardığını dile getirerek, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle İnsani Yardım Platformu oluşturulduğunu hatırlattı.

Kurt, mart ayı sonunda biten kampanya kapsamında 200 milyon lira değerinde yardımın Suriyelilere ulaştırıldığını, mülteci kampları için devletin yaptığı harcamayla Suriyelilere yardımın 1 milyar lirayı bulduğunu bildirdi.

Sivil toplum olarak güzel bir sınav verdikleri kanaatinde olduğunu vurgulayan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabii kış bitti ama problem bitmedi. Savaş olanca hızı ve acımasızlığıyla devam ediyor. Her gün yüzlerce, bazen 400 kişiyi bulan katliamlara şahit oluyoruz. Karşımızda savaş suçu niteliğinde eylemler var. Halkını acımasızca katleden bir rejimle karşı karşıyayız. Uluslararası toplumun bu acımasızlığa karşı bu kadar duyarsız kalmasını kabul etmek mümkün değil. Suriye'deki drama karşı Türk toplumu olarak sessiz kalmadık, kalmak da istemiyoruz. Gerek Türk Hükümeti'nin aldığı tedbirler gerekse Türk halkının kardeşlerinin yanında gösterdiği dayanışma, bu problem sona erene kadar devam edecek."