Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2498.66
BIST 100
9451.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KKTC Başbakanı Küçük istifasını sundu

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na hükümetin istifasını sundu.
KKTC Başbakanı Küçük istifasını sundu
06 Haziran 2013 19:15:00
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na hükümetin istifasını sundu.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Cumhuriyet Meclisi'nin aldığı güvensizlik önergesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelerek, Eroğlu ile basına kapalı olarak yaklaşık 20 dakika görüştü. Küçük, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, hükümetin istifasını, Cumhurbaşkanı Eroğlu'na sunduğunu ve Eroğlu'nun da istifayı kabul ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu'un, yeni görevlendirme yapılana kadar göreve devam etmesini istediğini belirten Küçük, meclisin aldığı karar çerçevesinde anayasal görevini yerine getirdiğini kaydetti.

Bundan sonraki sürecin Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun elinde olduğuna işaret eden Küçük, "Sayın Cumhurbaşkanının, anayasa çerçevesinde yasalara bağlı kalarak tarafsızlığını yitirmeden karar vermesi ve ülkenin hükümetsiz kalmaması, halkın güncel işlerini yerine getirmesi için de bu süreci iyi değerlendirmesi gerekir" diye konuştu.

Küçük, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bundan sonra atacağı adımları izleyeceğini belirterek, bu süreci KKTC halkı ile paylaşacaklarını ifade etti.