Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2422.31
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Komisyon akademisyenleri dinleyecek

TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu, bu hafta akademisyenleri dinlemeye başlıyor.
Komisyon akademisyenleri dinleyecek
20 May 2013 19:16:00
TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu, bu hafta akademisyenleri dinlemeye başlıyor.

TBMM Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu, 23 Mayıs Perşembe günü, CHP'nin "Kürt sorunu" raporuna görüş bildiren akademisyenlerden Prof. Dr. Ahmet Özer'i dinleyecek.
Başkanlığını AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı'nın yaptığı Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'na, komisyon üyesi milletvekilleri, dinlenilmesini istediği kişilerin isimlerini bildirdi.
Bu kişiler arasından dinlenebilecek olanların isimlerini belirleyen komisyon, bu kişileri bu haftadan itibaren dinlemeye başlayacak.
Komisyon bu çerçevede, doktora tezini PKK üzerine yazan Dr. Ali Nihat Özcan'ı yarın dinleyecek.
22 Mayıs Çarşamba günü Kırıkkale Üniversitesi'nden "Uluslararası politikada etnik çalışmalar, azınlık sorunları, milliyetçilik akımları ve Ortadoğu" hakkındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Erol Kurubaş'ı dinleyecek olan komisyon, 23 Mayıs Perşembe günü de CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Genel Başkan olduğu dönemde CHP'nin "Kürt sorunu" raporuna görüş bildiren akademisyenlerden Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer'in bilgisine başvuracak. Komisyon aynı gün, Türk milliyetçiliği, Kürt sorunu ve Türkiye'de yurttaşlık meseleleri üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. Mesut Yeğen'i de dinleyecek.