Dolar (USD)
32.61
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2495.63
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

KONA ile hayatı yaşa

Cesur, kendine güvenen, konforu seven, güvenliğe önem veren, rahatına düşkün ve hem yüksek performansı hem de mükemmel yol tutuşu aynı araçla buluşturan Hyundai KONA ile hayata devam.
KONA ile  hayatı yaşa
15 May 2018 15:30:00
Cesur, kendine güvenen, konforu seven, güvenliğe önem veren, rahatına düşkün ve hem yüksek performansı hem de mükemmel yol tutuşu aynı araçla buluşturan Hyundai KONA ile hayata devam.

FIRAT İPEK

Muğla Bodrum'da gerçekleşen Hyundai, yeni SUV modeli KONA'nın tanıtımı kapsamında otomotiv editörlerini ağırladı. Hyundai, SUV güvenirliğini, markanın çekiciliğini ve Avrupa'daki pazar payını artırmak için yepyeni modeli KONA'yı 99.900 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sundu. Adını Hawaii 'deki rüzgar altı anlamına gelen Kona Adası'ndan alan Hyundai KONA, şık tasarımı ve yenilikçi iç mekanıyla B-SUV segmentinde tüm dengeleri değiştirmeye hazır. Santa Fe ve Tucson modellerinin yanı sıra, kompakt özellikleri ve pratik yapısıyla öne çıkan KONA, B-SUV segmentinde yer alarak markanın satışlarına ve imajına katkıda bulunacak. Ayrıca KONA'nın tamamen elektrikli bir versiyonu da var.

Zarif ve keskin hatlar

Hyundai'nin yeni aile kimliği olan basamaklı tip ızgarayı benimseyen KONA'nın ön yüzü oldukça etkileyici ve güçlü. Hyundai KONA, 4.165 mm uzunluğa, 1.800 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe (tavan barları dahil) sahip. Kaslı görüntüsünü 18 inçlik jantlarla destekleyen KONA'nın siyah renk tavanı ve 9 farklı dış renk seçeneği bulunuyor. İç mekandaysa zarif ve kaliteli bir his veren gösterge paneli dikkat çekiyor. Bu göstergenin üstünde pürüzsüz yüzeyler bulunurken, boyalı parçalar da teknolojik ve konforlu karakteri temsil ediyor.

Hyundai, 6 ileri manuel şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, serinin en hızlı ve en keyifli versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI motoru da 7 ileri DCT şanzımanla sunuyor. Hyundai'nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sadece olarak yüksek güçlü 1.6-litre T-GDI versiyonda satışa sunulacak.

Göker: Rüzgarı arkamıza aldık

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, KONA'nın Türkiye'deki satış hedefinin 3000 adet olduğunu vurgularken aynı zamanda en çok tercih edilen ve arzulanan bir SUV modeli olmasını ümit ediyoruz dedi. Göker ayrıca, "KONA, adını Hawaii'deki Kona Adası'ndan alıyor ve yerel dildeki anlamı rüzgar altı demek. Biz de KONA ile birlikte rüzgarı arkamıza almak ve satışlarımızla paralel özellikle SUV segmentindeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda, Hyundai olarak Türk tüketicisine 7 Yıl veya 80.000 km'ye kadar çeşitli garanti seçenekleri ve uygun ödeme koşullarına sahip satın alma opsiyonları sunuyoruz" dedi.