Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Korkan çocuğa okunacak hangi dua okunur

Korkan çocuğa okunacak dua..
Korkan çocuğa okunacak hangi dua okunur
18 Eylül 2020 05:00:00
Korkan çocuğa okunacak dua..

Korkan çocuğa okunacak dua..

Korkan çocuğa okunacak dua; korkan çocuklar için yatmadan önce okunacak dua hiç bir şekilde korku vermez ve hiç bir şekilde bir şey olmaz. Korkan çocuklar için dua çocuğun hem karanlıktan korkmasını hem de uykusunda korkmasını engelleyecektir. Her gün yatmadan önce çocuğa okumanız gerekmektedir. Büyük bir inançla, kalpten gelerek ve samimiyetle bu duayı okumanız çocuğunuzun korkularının giderilmesini ve hafiflemesini sağlayacaktır. Bu duayı okuduktan sonra çocukta hiçbir korku oluşmayacaktır.

Korkan çocuğa okunacak duayı; her gün okumanız sonrasında çocuğunuzun korkularında önemli ölçüde azalma olacaktır. Yüce Rabbim her işimizde, korkularımızda ve sıkıntılarımızda, her anımızda bizim yanımızda olarak yardımcı olacaktır.

Yüce Allah adıyla başlanan tüm işlerimizde, sıkıntılarımızda, korkularımızda hayır, bereket, huzur ve başarı olmaktadır. Yüce Rabbim sıkıntılarımızı gidererek korkularımızı ve sıkıntılarımızı aşmamızda bize kolaylıklar sağlasın. Allah kelimesini ağzından düşürmeyen kişiler dünya güzelliklerinden mahrum kalmamaktadır. Tüm işleri rast Allah'ın izni ile rast gitmektedir.

Korkan çocuğa okunacak duayı kalpten inanarak, büyük bir samimiyet ve inanç ile okunduğu zaman her türlü sıkıntılarımızı, korkularımızı hafifleten ve genişleten bir duadır. Her gün yatmadan önce çocuğunuza besmele çekerek başlayıp okumanız korkularının giderilmesinde ve hafiflemesinde çok fayda sağlayacaktır. Her duaya besmele ile başlamalısınız. Duayı okumadan önce abdest almanız duanın etkisini arttıracaktır. Yüce Rabbimin izniyle dua okunan çocukta hiçbir korku kalmayacaktır.

Korkan çocuğa okunacak dua;

Euzü bikelimatillahit tammeti min gadabihi ve ikabihi ve şerri ibadihi min hemazatiş şeyatini ve en yahdurun.

Korkan çocuğa okunacak duanın meali;

Yüce Allah'ın gazabından, Yüce Allah'ın cezasından, kulların şerrinden, kötülüklerinden ve şeytanın çarpmasından Allah'ın tam olan kelimelerine sığınırım. Yüce Rabb'im bana gelmelerinden sana sığınırım.

Bu dua okunduğu zaman hiç bir şey ona zarar veremez. Resulullah (s.a.v) uykusunda korkan kimselere bu duayı sürekli okumalarını buyururlardı. Her gün yatmadan önce çocuğa okumanız tüm korku ve sıkıntılarını aşmasını sağlayacaktır.

Not: Arap alfabesinde bulunan harflerin tamamı türk alfabesinde bulunmadığından yazılış sadece yakın bir okuyuştur.