Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2298.93
BIST 100
8983.94
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kula kulluk değil Allah'a kulluk devri

Türkiye Gençlik Vakfı'nın Ankara hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, "Kula kulluk edenlerden çok çektik. Şimdi sadece Allah'a kul olan, inancını doğru kaynaklardan öğrenen bir gençlik peşindeyiz" dedi.
Kula kulluk değil Allah'a kulluk devri
14 Ekim 2017 12:31:00
Türkiye Gençlik Vakfı'nın Ankara hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, "Kula kulluk edenlerden çok çektik. Şimdi sadece Allah'a kul olan, inancını doğru kaynaklardan öğrenen bir gençlik peşindeyiz" dedi.

EZGİ ÇELİK-Ankara

TÜRKİYE Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara Hizmet binasının açılışı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Bilal Erdoğan, dünyanın çalkantılar içinde olduğunu belirterek, "Hakikaten bir bilinmeze doğru sürükleniyoruz. Artık 3. dünya savaşını dahi konuşmak adetten hale geldi. Kuzey Koresi'nden Orta Doğusu'na, Amerika'sına varıncaya kadar Avrupa'daki çeşitli ülkelerin sıkıntılarını konuşuyoruz. Ülkemizin yanı başındaki Suriye ve Irak'ta yaşananlarla ilgili kendi sınırlarını, hukukunu, geleceğini korumak adına bir uğraşın içerisinde, bir bağımsız ülke olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Halkımız bu resmi görmeli

"Kurtuluş savaşında verdiğimiz şehitler ile düşmanlarımıza ve dünyaya bu vatanın işgal edilemeyeceğini göstermiş olduk" diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bizi o zaman işgal etmek için gelen Avrupalı güçler, kendileri işgal etmekte muvaffak olamayacaklarını görünce çekildiler. Çekildikten sonra taşeronlarını üstümüze saldılar. Onları da mağlup ettik. Ülkemizi işgal edemeyeceğini gören güçler ne yaptılar; bizim gençlerimizi, insanımızı adeta dimağlarında işgale giriştiler. Bizim istediğimizi yapacak, bizim emrimizden çıkmayacak bir ülke olursa Türkiye o zaman işgale de gerek kalmamış olur, bunu çok kolaylıkla yürütmüş oluruz diye düşündüler. Bize biçilen misyon, rol buydu. Bunu epeyce zaman sürdürmeyi de başardılar diyebiliriz. Şimdi geldiğimiz noktada neden bizimle bu kadar uğraştıklarını, neden Türkiye'nin bu kadar cephede köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığında düşününce özellikle son 4 yılda Gezi kalkışmasıyla başlayan süreci şöyle bir inceleyecek olursak, 15 Temmuz darbe girişimine varıncaya kadar olan bitenler bu resmi halkımızın çok net bir şekilde görmesini sağladı" dedi.

Ecdada yaraşır davranış

Türkiye'nin dünyanın büyük güçleriyle olan ilişkilerine dikkat çeken Erdoğan, "Türkiye'ye 'sözünden çıkmaya çalışan çocuğu dayakla yola getirmeye çalışan birisi gibi' davranılıyor. Türkiye'de 'bu dayağı yemeyeceğim' diyor, 'ben kendi kaderimi kendim çizeceğim' diyor. Ülkemiz, vatandaşlarımız, halkımın menfaati neyi gerektiriyorsa yeniden ecdada yaraşır bir şekilde kendi kararını veren, kendine yön veren, kendi istikametini çizen bir ülke olmak için ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım dedikçe üstümüze gelinmeye devam ediliyor" dedi.

Tek tip modeli

Eğitim sisteminin de Batı'nın dayatmaya çalıştığı kadere göre kurgulandığını vurgulayan Erdoğan, ""Bu sadece bizim için böyle değil. Bu eski sömürgeci dediğimiz güçlerin dünyada tasarladıkları, Japonya'sından Kore'sine, Almanya'sına varıncaya kadar eğitim sistemlerini kurguladılar. Oradan yetişecek çocukların bu sisteme uygun bir şekilde yetişmesini temine çalıştılar. Bize de aynısını yaptılar. Nitekim eğitim sisteminden beklenen sadece itaat, sadece tek tip insan yetiştirmek oldu. Şimdi okulun içinde böyle bir düzene mahkum edilmeye çalışılan ülkemizde bizler tarihimizden, geleneğimizden geldiği gibi hayatın her köşesinin bir eğitim, terbiye alanı olduğunu düşünüyoruz. Onun için Türkiye Gençlik Vakfımız okul dışında gençlerimizin geçirdiği vakitlerinde onların bu istikameti dolu dolu yaşayabilmeleri için kendi kaderlerini kendilerinin belirleyebileceği anlayışını idrak edebilmeleri için bir araya geliyorlar ve buna inanan gönüller gün geçtikçe artıyor" dedi.

TÜGVA Ankara Hizmet binasının açılışına katılan Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'la bir süre görüştü.

Onlardan hayır gelmez

"Kula kul olanlardan çok çektik" vurgusu yapan Bilal Erdoğan, "Makama, mevkiye, şana, şöhrete, paraya, pula, başka şeylere kul olanlardan bu millete hayır gelmedi. Şimdi sadece Allah'a kul olan, dinini, inancını doğru kaynaklardan, doğru şekilde öğrenen ve bu doğrultuda kendi geleceğini kendi tayin edebilen, bilimin, teknolojinin geldiği nokta nereyse orayı çok iyi bilen, dünyanın hiçbir köşesinden habersiz olmayan böyle bir gençlik ideali peşindeyiz. Biz burada TÜGVA'da yeni nesil gençlik vakfından kasıt nedir? Birilerinin şunu yapacaksın, bunu yapacaksın dediği gençlik oluşumu değil, gençlerin kendi projelerini hayata geçirdikleri yerdir. Bugün TÜGVA bu kadar hızlı bir şekilde Türkiye'nin dört bir yanında varsa, bu kadar hızlı büyüyorsa bunun sebebi bu büyümenin, bu gelişmenin motorunun bizzat gençlerimizin kendileri olmasıdır. TÜGVA'da ortaokul çocuğundan çalışan gençliğe varıncaya kadar nesillerin bir araya gelmesini, birbirlerine ağabeylik, kardeşlik etmelerini, inşallah bize biçilen bu kaderin bizim kaderimiz olmadığını bilen, anlayan çocukların, gençlerin buralardan geçmesini diliyorum" dedi.

Hürriyete göz diktiler

"İnsanların önünü açtığınız, özgür bıraktığınız ve imkan sağladığınız zaman insanoğlu harikalar oluşturmaya muktedirdir" diyen Erdoğan, sözlerini şu sözlerle sürdürdü: "İçimizde yaratılıştan gelen bir Allah sevgisi var. Buna ülkemizde geçtiğimiz 150-200 yılda "Batılılaşma" adı altında buna ket vurmaya çalıştılar. İnsanımızın özgürlüğünü çalmaya çalıştılar. İman en büyük özgürleştirici güçtür. Bizim çocuklarımız Allah'a inandığı zaman o zaman gerçek anlamda özgür olacak. Neden özgür olacak? Başkalarının üstünde kurmaya çalıştığı tahakkümden özgür olacak. "Benim üzerimdeki yegane tahakküm sahibi Allah'tır" dedin mi o zaman dünya dengesinde başka hiç kimseye esir olmazsın. Bizde gençlerimizi böyle yetiştirirsek inanıyorum ki bugün bizim aklımızın erdiğinden çok daha büyük işler yapacaklardır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bilal Erdoğan, TÜGVA Ankara İl Temsilciği ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) işbirliğiyle açılan "Medya Akademisi" eğitmenlerine teşekkür plaketi takdim etti. Bilal Erdoğan açılış törenine katılan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, TÜGVA Ankara Şube Başkanı Abdülkadir Kocatepe, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte TÜGVA Ankara İl Temsilciliği binasının açılış kurdelesini kesti.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın Ankara hizmet binasının açılış törenine gazetemizin Ankara temsilcisi Bayram Zilan da katıldı.

Hizmet aşkıyla çalışıyoruz

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet de, gençliğe hizmet etme aşkıyla her geçen gün büyüdüklerini belirterek, uzun zamandır Ankara'da açmak istedikleri temsilciliği açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Gençlerin bulunduğu ortaokuldan liseye, üniversiteden çalışan gençliğe kadar her alanda çalışmalarının bulunduğunu aktaran Emanet, 81 il ve 256 ilçe temsilciliğiyle gençlerin bulunduğu alanlarda hizmetlerini sürdüklerini kaydetti.

Çok sayıda siyasi, sivil toplum temsilcisi ve gazetecinin katıldığı programda TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci'ye (sağda) plaket verdi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan