Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2479.90
BIST 100
9618.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kuran-ı Kerim'den etkilenip Müslüman oldu!

17 yıldır Türkiye'de ve son 3 yıldır ise Didim'de ikamet eden İngiliz uyruklu Judith Anne Moran (52), Müslüman olup 'Ceylan Yağmur' adını aldı.
Kuran-ı Kerim'den etkilenip Müslüman oldu!
03 Haziran 2014 15:41:00
17 yıldır Türkiye'de ve son 3 yıldır ise Didim'de ikamet eden İngiliz uyruklu Judith Anne Moran (52), Müslüman olup 'Ceylan Yağmur' adını aldı.

Didim İlçe Müftülüğünde gerçekleştirilen İhtida töreni Didim İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Tüfekçi, tarafından gerçekleştirildi. İhtida törenine Judith Anne Moran ile şahitler Seyithan Demirel ve Muhsin Koca hazır bulundu.İhtida töreni öncesinde konuşan Didim İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Tüfekçi Müslümanlığı seçtikten sonra geçmiş dönemde yaşadıklarının kişiyi bağlamadığını ve yeni doğmuş bir insan gibi yaşama yeniden başlanıldığını vurgulayarak, ihtida töreninden sonra Müslüman olan kişinin İslam'ın emir ve yasaklarına göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.Konuşmanın ardından Kuran-ı Kerim okundu.

Ardından İlçe Müftü Vekili Tüfekçi Müslümanlığı seçen Judith Anne Moran'a 3 defa kelime-i şahadete getirtti. İhtidanın ardından Ceylan Yağmur Moran adını alan ve Müslüman olan Ceylan Moran'a Müftü vekili tarafından Kuran-ı Kerim, İngilizce Kuran-ı Kerim ile dini kitaplar hediye etti. İhtida töreninin ardından konuşan Ceylan Yağmur Moran 17 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve son 3 yıldır Didim'de ikamet ettiğini belirterek "Türkiye'yi çok seviyorum. İnsanları çok iyi; 7 yıl Marmaris'te kaldım sonra Didim'e geldim. Müslümanların yaşam tarzı beni çok etkiledi. Ondan sonra Müslüman olmaya karar verdim. Müslüman oldum şimdi de Türk vatandaşı olmak istiyorum fakat İngiltere'ye gidip gelmemden dolayı bazı sıkıntılar oluyor. İnşallah Türk vatandaşlığına da geçeceğim. Beni Müslüman olmamı etkileyen nedenlerinden biri de Kuran-ı Kerim;. Kuran okumayı çok seviyorum. İngilizce olarak okuyorum. İlerleyen süreçte kurslara katılıp Arapça ve Türkçe okumak istiyorum. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim" dedi.