Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2430.74
BIST 100
9680.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kuran-sünnet bir bütündür

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur'an-ı sünnetten, sünneti Kur'an'dan ayırmak amaçlı bir takım çalışmalar var, bunları tasvip etmiyoruz" dedi. Erbaş, Adnan Oktar için de "Akli dengesi tamamen bozuk" dedi.
Kuran-sünnet bir bütündür
01 Şubat 2018 10:54:00
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur'an-ı sünnetten, sünneti Kur'an'dan ayırmak amaçlı bir takım çalışmalar var, bunları tasvip etmiyoruz" dedi. Erbaş, Adnan Oktar için de "Akli dengesi tamamen bozuk" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dün sabah, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya Milat Gazetesi adına Genel Koordinatörümüz Serdar Arseven de katıldı. Türkiye'deki mevcut meal sayısına ilişkin Erbaş, 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre şu anda Türkiye'de tespit edilen meal sayısının 350 olduğunu bildirdi.

NEŞAT GÜNDOĞDU-ANKARA

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, gazete, televizyon ve ajansların Ankara temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son yıllarda, "Bize sadece Kur'an yeter" diye bir akım oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Başkan Erbaş, bunun son derece tehlikeli olduğunu belirterek, "Ölçümüz Kur'an ve sünnettir. Kur'an'ı sünnetten, sünneti Kur'an'dan ayırmak amaçlı bir takım çalışmalar var, bunları tasvip etmiyoruz. Bununla ilgili hem imamlarımızı hem milletimizi bilgilendirme noktasında bütün vasıtaları kullanıyoruz" dedi.

Mealler incelenecek

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu ile ilgili bilgi veren Erbaş, bunun 9 üyesi olduğunu ve her Kur'an-ı Kerim'in bu kurul tarafından okunup herhangi bir nokta, harf hatası olmadığı tespit edildikten sonra sonra mühürlenip basıldığını anlattı. Erbaş, "Ayrıca bütün mealler, kurulun onayından geçsin istiyoruz. Yoksa farklı farklı insanların elinden çıkan mealler var. Yanlış tercümeler olabilir. Onu da daha sağlıklı bir duruma kavuşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Diyanet'in mevcut kadrosu

100 bin civarında imam ve müezzin olduğunu, 20 bin kadrolu Kur'an kursu öğretmeni, 20 bin de geçici Kur'an kursu öğreticisinin bulunduğunu kaydeden Erbaş, "3 bin kadar vaizimiz var, bin müftümüz var. 919 ilçe, 81 il müftüsü ama bir de 250 kadar il müftü yardımcısı var. Bin 250 civarında müftümüzle bu görevleri yürütmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Fitnecilere fırsat yok

Erbaş, terörle mücadele konusunda Diyanetin zaman zaman tenkit edildiği dönemlerin olduğu hatırlatılarak, FETÖ ile mücadeleyle ilgili nasıl bir yol izleneceği sorusu üzerine, "Şu anda bir takım şahıslar, sahih din anlayışını aşan farklı görüşleri olan ve milletimizin içine fitne sokmaya çalışan başka şahıslar, gruplar olabilir mi acaba diye bunun üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Çünkü tedbir almamız gerekiyor. Zira FETÖ konusunda biraz geç kaldık. Ama şimdi geç kalmamak için çok gayretli çalışmalarımız var" açıklamasında bulundu.

Gözleri boyadılar

FETÖ konusunda din adamlarının yanılmasının kabul edilemez olduğu eleştirisi üzerine Erbaş, "Hizmet dediler, inançlı gençlik yetiştirme noktasında yapmış oldukları gözle görülür çalışmalar herhalde gözleri kapattı. Böyle bir karartma politikalarıyla bizim bile gözümüzün görmememize sebep oldu. Bu anlayışın arka planında yaptıklarını hepimiz görememişiz" dedi.

Akli dengesi bozuk

TV ekranında "İnşallah maşallah deyip, önüne Kur'an-ı Kerim'i koyup dansöz oynatanlara karşı ne yapacaksınız?" sorusu üzerine Erbaş, "Biz de gördüğümüz zaman tüylerimiz diken diken oluyor. Zaten bakmakta doğru değil. Bu kişi vaktiyle Yahudilik, Masonluk kitabını hazırlayan bir grubun başındaydı. Ama şimdi kendisi Mason olduğunu söylüyor. Tamamen akli dengesi herhalde bozulmuş. Ama o televizyonu kapatma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığında değil ki, yetki kimdeyse onun kapatması lazım. İnşallahlar, maşallahlar havada uçuşuyor, dini bir takım referanslar ve orada dansöz oynatıyorsun böyle bir şey olabilir mi?" değerlendirmesinde bulundu.