Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.88
Gram Altın
2308.43
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

El Adl zikrinin faziletleri ve anlamı nedir? Esmaül Hüsna

El Adl ismi şerifi Kuranı Kerimde yer alıyor. Adalet sahibi anlamına geliyor. Esmaül Hüsnadan El Adl zikrinin faziletlerini derledik. İşte Esmaül Hüsnadan El Adl
El Adl zikrinin faziletleri ve anlamı nedir? Esmaül Hüsna
25 Haziran 2021 11:57:16
El Adl ismi şerifi Kuranı Kerimde yer alıyor. Adalet sahibi anlamına geliyor. Esmaül Hüsnadan El Adl zikrinin faziletlerini derledik. İşte Esmaül Hüsnadan El Adl

El Adl ismi şerifi Kuranı Kerimde yer alıyor. Adalet sahibi anlamına geliyor. Esmaül Hüsnadan El Adl zikrinin faziletlerini derledik. İşte Esmaül Hüsnadan El Adl

El-Adl İsminin Anlamı

El-Adl: Kuran-ı Kerim'de geçen isimlerden olup Allah'ın sıfatlarından birisidir.

El-Adl -عَادِلُ (Adaletli-Adil): Allah mutlaka ve daima adil olarak hükmeden, kesinlikle zulmetmeyen, aşırılığa gitmeyen Adl'dır.

El-Adl: Gerçekten tam adalet sahibi olan O'dur.

El-Adl: Mutlak adil olup, herşeyi yerli yerinde yapan O'dur.

El- Adl: Tüm yaptıkları hak ve adalet üzere olan'dır.

El-Adl: Çok adaletli olan O'dur.

El-Adl: Adaletle hükmeden O'dur.

El-Adl: Adalet sahibi olan Adl'dır.

El-Adl Esmasını nEbced Değeri ve Zikir Saati

Zikir Adedi: 104

Zikir Günü: Pazar

Zikir Saati: Güneş Sabah gündogduğu vakitte İkindinin son vaktinde Bu esma-i zikir çekilir.

Ya Adl İsminin Fazileti Havas ve Esrarı

Adil olmak için günlük bu esma-ı zikri 'Ya Adl' diye 104 defa okunması gerekiyor.

İnsanlar arasında sevilmek istiyorsanız bu ismi şerifi devamlı olarak 'Ya Adl' diye 140 defa okuyun.

Zulmeden zalimlere yönelik okunduğunda zalimi bile hizaya getirdiği gibi yapacağı zulmünden vazgeçmek zorunda kalır.

Sabahın seher vaktinde güneş doğmadan evvel 'Ya Adl' diyerek 92 defa okunduğunda kişilere karşı daha adeletli bir davranış sergiliyor hale gelir.

Bu esma zikir saatinde 'Ya Adl' diye 104 defa çekildiği zaman maddi manevi sıkıntılardan kurtuluşa erer.

Adl İsminin Geçtiği Ayetler

"Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onu görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onu görür."

Zilzal-7-8

"Şüphesiz ki Allah, size adaleti, iyilik yapmayı ve yakınlara bakmayı emreder; hayasızlıktan, fenalıktan ve azgınlıktan nehyeder. Öğüt almanız için size böyle öğüt verir."

Nahl-90

" Allah, size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor. Doğrusu Allah, bununla size ne güzel öğüt veriyor! Şüphesiz ki Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir."

Nisa-58

"Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir."

En'am-115

"Biz, onda onların üzerine şöyle yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, dişe diş, yaralamada ödeşme. Kim de bu hakkını sadakasına sayarsa, o, günahlarının bağışlanmasına vesile olur. Her kim de Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse, onlar hep zalimlerdir."

Maide-45

"Eğer inananlardan iki grup birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltin. Eğer biri ötekine karşı haddi aşarsa, Allah’ın buyruğuna dönünceye kadar haddi aşan tarafa karşı savaşın. Eğer (Allah’ın emrine) dönerse, artık aralarını adaletle düzeltin ve (onlara) adaletli davranın. Çünkü Allah, adaletli davrananları sever."

Hucurat - 9

"Yetim malına, erginlik çağına erişene kadar en iyi şeklin dışında yaklaşmayın; ölçüyü ve tartıyı doğru yapın. Biz kişiye ancak gücünün yeteceği kadar yükleriz. Konuştuğunuzda, akraba bile olsa sözünüzde adil olun. Allah'ın ahdini yerine getirin. Allah size bunları öğüt almanız için buyurmaktadır.

En’am - 152

" Ey iman edenler, birbirinizden belirli bir vade ile borç aldığınızda, onu yazın; aranızda doğrulukla tanınmış bir yazı bilen kişi, onu yazsın. Yazı bilen de kendisine Allah'ın öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın. Bir de borçlu adam söyleyip yazdırsın, her biri Allah'tan korksun ve haktan birşey eksiltmesin. Eğer borçlu, aklı ermeyen biri yahut küçük veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi dosdoğru söyleyip yazdırsın. Erkeklerinizden iki şahit gösterin. Eğer ikisi de erkek olamıyorsa o zaman doğruluğuna güvendiğiniz bir erkekle iki kadın şahit olsun ki, biri unutunca diğeri hatırlatsın. Şahitler de çağrıldıklarında kaçınmasınlar. Siz yazanlar da az olsun çok olsun onu vadesine kadar yazmaktan üşenmeyin. Bu Allah yanında adalete en uygun olduğu gibi şahitlik için daha sağlam ve şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Ancak aranızda peşin devrettiğiniz bir ticaretse, o zaman bunu yazmamanızda size bir sakınca yoktur. Alışveriş yaptığınızda da şahit tutun, bir de ne yazana ne de şahitlik edene zarar verilmesin. Eğer zarar verirseniz bu mutlaka kendinize dokunacak bir günah olur. Allah'tan korkun! Allah size ilim öğretiyor ve Allah her şeyi bilir.

Bakara-282

"Ey iman edenler, hak ölçülerle hareket edip adaleti yerine getirmeye uğraşan hakimler, Allah için şahitlik yapan kişiler olunuz. Gerek kendileriniz veya ana-babanız yahut en yakınlarınız aleyhine olsun; gerek zengin, gerek fakir olsun. Çünkü Allah, ikisinden de önceliklidir. Bundan dolayı adaletten uzaklaşıp da nefsinize uymayın. Şahitlik yaparken dilinizi eğer, bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah bütün yaptıklarınızdan haberdardır."

Nisa-135

"Allah âdil olanları sever."

Maide-52

" Biz ise, kıyamet günü için dürüst teraziler koyarız; hiçbir kimseye zerre kadar zulmedilmez; bir hardal tanesi ağırlığınca da olsa, onu getirir koruz. Hesap gören olarak da Biz yeteriz."

Enbiya-47

"Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz!"

(Tirmizi)

"Hz. Ali (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir hadd cürmü işler de, cezası dünyada verilirse, Allah’ın adaleti kuluna ahirette ikinci sefer ceza vermeye müsaade etmez. Kim de bir hadd cürmü işlemiş, Allah da onun günahını örtmüş ve affetmiş ise, Allah’ın keremi affettiği şeyden dolayı ona dönüp ceza vermeye müsaade etmez."

( Tirmizi, iman 11)

Kuran-ı Kerim'den Bir Dua Ayeti

Bismilahirrahmanirrahim

Arapça-Okunuşu

Fe in tevellev fe kul hasbiyallahu la ilahe illa hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbü'l arşi'l azim.

Meal- Anlamı:

"Eğer aldırmazlarsa deki: bana Allah yetişir ondan başka ilâh yoktur, ben ona dayanmaktayım ve o, o büyük Arşın sahibidir."

Tevbe-129

Adl İsmi Duası

Ey her işi adalet üzere olan

ADL!

Öyle adilsin ki,

zerre miktar iyiliği mukâfatlandırırsın.

Öyle adilsin ki,

zerre miktar kötülüğü cezasız koymazsın.

Öyle adilsin ki,

mahkemede hiç kimsenin hakkı yenmez.

Öyle adilsin ki,

mahkemede mazlumun hakkı asla yerde kalmaz.

Zulmedenlere karşı adaletine sığınırız.

Zulme uğramaktan da,

zulmetmekten de koru bizi!

Hesap günü terazi Senindir.

Sevabımızı ağır, günahımızı hafif eyle!

Amin... Ecmain

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan