Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2299.26
BIST 100
9044.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kuruluş Osman'da hüzünlü ayrılık!

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul'un devamı Kuruluş Osman'ın son bölümünde, Osman Bey, Bilecik Kalesi'ni fethetti ama aynı gecenen sabahı Selcan Hatun'u kaybetti.
Kuruluş Osman'da hüzünlü ayrılık!
21 Nisan 2022 21:54:33
Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul'un devamı Kuruluş Osman'ın son bölümünde, Osman Bey, Bilecik Kalesi'ni fethetti ama aynı gecenen sabahı Selcan Hatun'u kaybetti.

SÜLEYMAN KARAKULLUK

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizisi, “Diriliş Ertuğrul”un devamı “Kuruluş Osman” atv ekranındaki 91’inci bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Kuruluş Osman’ın heyecanla takip edilen 91’inci bölümüne Osman Bey ve Alplerinin Bilecik Kalesi’ne girerek fethetmeleri, Osman Bey‘in oğulları Orhan ile Alaeddin’i kurtarması ve Kayı Obası’nın bacı beyi Selcan Hatun’un ölmesi damga vurdu.

MEHMET BOZDAĞ PAYLAŞTI

Yapımcı Mehmet Bozdağ, twitter hesabından bu ayrılı dile getirirken şu cümleleri kullandı:

“Kadim tarihimizi anlatırken bizlere yol arkadaşlığı yapan bir karakter daha bu gece aramızdan ayrılıyor. Selcan karakterini hakkıyla canlandıran sevgili Didem Balçın’a emekleri için çok teşekkür ederim.”

HAFTANIN REKORU KIRILDI

#KutluZaferimiz etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Dizi, Tüm Kişiler kategorisinde 9.65 reyting, 25.24 izlenme payı, AB kategorisinde 8.08 reyting, 22.37 izlenme payı, 20+ABC1 kategorisinde 10.03 reyting, 25.31 izlenme payı elde etti. ‘Kuruluş Osman’ tüm kategorilerde her hafta olduğu gibi açık ara birinci sırada yer aldı.

91. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Bilecik’te yapılan düğün hazırlığı bütün hızıyla devam etti. Bilecik Tekfuru Justinyanus, Osman Bey ve ailesini öldürmek için hain planlar yaptı. Ancak bu hain plyandan haberder olan Osman Bey de karşı plan geliştirdi. Bu plana göre Bilecik’e giden düğün konvoyuna baskın düzenlenip Yarhisar Tekfuru Baselius’la, kızı Holofira’yı Alplar kaçırdı. Osman Bey ise Bala ve Malhun Hatun’la birlikte kaleye girdi. Alpler ise düğün konvoyu içinde gizlice kaleye girdiler.

GÜNDÜZ BEYİN’İN OĞLU AKTEMUR

Dizinin 91. Bölümünde Selcan Hatun diziye veda ederken yeni bir karakter diziye dahil oldu. O da, Gündüz Bey’in oğlu Aktemur’du. İşte Osman Bey’in, Bilecek kalesi için kurduğu planda en büyük yardımcısı, yıllardır Bilecik kalesinde onlardanmış gibi yaşayan Gündüz Bey’in oğlu, yeğeni Aktemur’dur.

Osman Bey ve Alpleri, Bilecik Tekfuru Justinyanus’la eğlenceleri izlerken Bala ve Malhun Hatun, Gündüz Bey, Cerkutay ve Aygül kalede Aktemur’la buluşup gizlice soktukları fıçılardan kılıçları aldılar. Orhan ve Alaeddin’in esir tutulduğu zindana gitmek için Aktemur’un verdiği kale planıyla zindana gitmeye başladılar.

tek_17b69b211d8f78aab08d51c2d9a61993.JPG

TEKFUR KAÇAMADI VE ÖLDÜ

Yarhisar Tekfuru Basileus’u taşıyan düğün kafilesi Bilecik Kalesi’ne girdiğinde Basilleus’un tuzak diye bağırması ile çatışma başladı. Turgut, Konur, Kutan ve asker kılığındaki Alpler, Osman Bey’le birlikte Bilecik Meydan’da Tekfur Juntinyanus ve askerleriyle kıran kırana çatıştı. Çatışma sırasında Justinyanus kaçmayı başardı. Juntinyanus, zindanda esir tuttuğu Osman Bey’in oğulları Orhan ve Alaeddin’i rehin alarak canını ve kalesini kurtarmayı düşünüyordu. Ancak Aktemur’la birlikte gizli geçitlerden geçen Osman Bey, oğullarını rehin alan Justinyanus ve komutanının karşısına çıktı. Osman Bey okla Tekfur Justinyanus’u başından vurdu, Aktemur’un attığı ok ise komutanın göğsüne geldi. Tekfur Justinyanus’u öldüren Osman Bey, oğulları Orhan ve Alaeddin’i kurtardı ve Bilecik Kalesini fethetti.

SELCAN HATUN VEFAT ETTİ

Obaya dönen Osman Bey’i, ailesini ve Alplerini obada büyük bir acı bekliyordu. Bir süredir hasta olan Kayı Obası’nın bacı beyi Selcan Hatun fetihten dönenleri karşılaşırken aniden fenalaştı ve vasiyetlerini yaptıktan sonra ebediyete göçtü.

BUNDAN SONRE NELER OLACAK?

Barkın ne yapacak?

Gelecek bölümler daha heyecanlı olacak. Hain Barkın, Söğüt’ü ele geçirmek için, sahte şeyh İbrahim Faki kılığındaki Üstad Arius’la korkunç bir plan yapacak ve Osman Bey’in fetih hazırlıkları yaptığı merkezi yok edecek.

bar_3000212b7d1f22f1e6059f4ac5f1fbf8.JPG

CERKUTAY ÖLECEK Mİ?

Dizinin gelecek bölümlerinde Üstad Arius, Osman Bey’in en yakınındaki Alplerinden bazılarını öldürebilir. Bunların arasında Cerkutay da olabilir. Böyle bir suikast girişiminden sonra sahte Şeyh İbrahim Faki’nin de sonunun yaklaşmakta olduğunu söyleyebiliriz.

KOSSES MÜSLÜMAN OLACAK

Tekfur Mikhail Kosses, Şeyh Edebali’nin sözlerinin ardından iylice İslamiyet’e yaklaşmıştır. Tarihte Yeniçeri Ocağı’nın ilk kurucu olarak bilinen Köse Mihal, gerçekte Mikhail Kosses… Kosses, bir veya iki bölüm sonra müslüman olacak ve ölene kadar Osman Bey’e ve Kayı Obası’na hizmet edecek.

HOLAFİRA/NİLÜFER HATUN

Yarhisar Tekfurunun üvey kızı Holafira, birkaç bölüm sonra Osman Bey’in büyük oğlu Orhan ile evlenecek. Tarihte, Nilüfer Hatun olarak bilinen Holafira, Bilecik’in fethinden sonra Şehzade Orhan ile dünya evine girmişti.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan