Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2478.99
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mahkemeden Ümit Özdağ kararı

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.
Mahkemeden Ümit Özdağ kararı
13 Ocak 2021 12:46:48
Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihraç kararını iptal etti.

DİSİPLİN VE İHRAÇ SÜRECİ

Ümit Özdağ'ın, katıldığı bir televizyon programında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "FETÖ'cü" olduğu yönündeki iddialarının ardından Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra parti teşkilatı, Özdağ'ın beyanlarının gerçek dışı ve iftira olduğunu belirttikleri dilekçeleri Genel Merkez'e ileterek partiden ihracını istemişti.

Genel Başkan Meral Akşener ise teşkilattan gelen başvuru ve talepleri değerlendirerek Özdağ'ın Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermişti.

Bu gelişmenin ardından Özdağ'a ilişkin dosyayı görüşen Kurul, Özdağ'dan iddiaları ve açıklamalarıyla ilgili savunma talep etmişti.

Özdağ'ın savunmasını vermesinin ardından bugün toplanan Kurul, oy birliğiyle ihracına karar verilmişti.

ÖZDAĞ, "ADALET YERİNİ BULUR" DEMİŞTİ

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partiden ihraç edilmesine ilişkin şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Şu anda sadece mahkemeye götüreceğim. Adalet sanıyorum mahkemede yerini bulur. Bu ihracı kabul etmiyorum. Hukukun bütün temel kurallarına aykırı bir ihraç."

AKŞENER, 'KEŞKE BÖYLE OLMASAYDI' DEMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den, Ümit Özdağ'ın ihracına ilişkin açıklama yapmış ve "İftira boyutundaki pek çok söylemi nedeniyle ihraç edildiğini" belirterek "Keşke böyle olmasaydı." ifadelerini kullanmıştı