Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2308.81
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Manisa ve Bodrum'da orman yangını

İzmir-Manisa Karayolu Sabuncubeli mevkisi ile Bodrum'un Yalıkavak ve Turgutreis beldelerinde orman yangınları çıktı.
Manisa ve Bodrum'da orman yangını
29 May 2013 18:56:00
İzmir-Manisa Karayolu Sabuncubeli mevkisi ile Bodrum'un Yalıkavak ve Turgutreis beldelerinde orman yangınları çıktı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sabuncubeli Süreyya Piknik Alanı yakınında, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Yangına, 1 uçak, 2 helikopter, 20 arazöz ve orman işçileriyle müdahale edildiği bildirildi.

Yetkililer, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının yayıldığını, söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü bildirdi.

Yangın nedeniyle İzmir-Manisa yolu trafiğe kapatıldı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sarıkaya ve Karaincir köyleri yakınlarında kızılçam orman alanında başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam ediyor. Alevlerin, İzmir-Manisa karayoluna ulaştığı ve yolun karşı bölümündeki ağaçlara da sıçradığı bildirilirken, İzmir-Manisa karayolu trafiğe kapatıldı.

Yangının yayılmasına neden olan şiddetli rüzgarın, ekiplerin havadan müdahalesinde de güçlük yaşattığı, bu nedenle helikopter ve uçağın çalışmalara aralıklarla katılabildiği kaydedildi.

Bölgenin "blok orman" olarak nitelendirilen yoğun kızılçam ağaçlarıyla kaplı olduğu, yayılmasının önlenmesi amacıyla Denizli, Aydın ve Balıkesir'den takviye ekiplerin istendiği, İzmir ve Manisa belediyeleri ile çevredeki ilçe belediyelerin de arazözlerinin yangına müdahale için bölgeye geldiği bildirildi.

Yetkililer, yangının, şu an yerleşim yerleri için tehlike oluşturmadığını da açıkladı.

Bodrum'da da yangın

Yalıkavak beldesi Değirmenler mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyen yangın, bölgedeki bir inşaat şantiyesine de sıçradı. Şantiye alanındaki tahtaların tutuşmasıyla yangın daha da büyüdü.

Yangına Bodrum, Turgutreis, Ortakent, Yalıkavak belediyeleri itfaiye ekipleri ve Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile müdahale edildi. Yangını kontrol altına alma çalışmaları, kuvvetli rüzgar nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Yerleşim yerlerine de yaklaşan yangına vatandaşlar, bahçe hortumlarıyla müdahale etmeye çalıştı.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, yangın bölgesine giderek yangını söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Saruhan, yangının çıkış nedenini araştırdıklarını söyledi.

Turgutreis'te de yangın devam ediyor

Turgutreis beldesine bağlı Kadıkalesi mevkisinde de makilik alanda yangın çıktı. Yangına Turgutreis Belediyesine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Yerleşim yerlerine çok yakın bir alanda etkili olan yangın, vatandaşlarda paniğe neden oldu.

Jandarma ekipleri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bölgede önlem aldı.

Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, yangın söndürme çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan