Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2309.75
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MEB açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvime göre, ÖABT gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 8-11 Ağustos'ta, ÖABT gerektiren alanlar için ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.
MEB açıkladı!
05 Ağustos 2016 12:33:00
Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvime göre, ÖABT gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 8-11 Ağustos'ta, ÖABT gerektiren alanlar için ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 8-11 Ağustos'ta, ÖABT gerektiren alanlar için ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 27 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3 Ağustos 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda, boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarına 15 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine ilişkin duyuruya yer verildi.

Buna göre, ilan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için "http://ikgm.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak.

Sözlü sınavlar, Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Adaylar sınav merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar gerçekleştirilecek.

Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler, bakanlığın "www.meb.gov.tr" internet sitesinden duyurulacak.

Öte yandan, sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güveni ve ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar, başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

Sözlü sınava alınacak adaylar "http://mebbis.meb.gov.tr" ve "http://ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden duyurulacak. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Başvurular için 2 ayrı takvim

ÖABT KPSSP10 gerektirmeyen alanlar bakımından adaylardan ön başvurular 8-11 Ağustos'ta alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 12 Ağustos'ta ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 15-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve 28 Eylül'de sonuçlar açıklanacak. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.

ÖABT 20 Ağustos 2016'da gerçekleştirileceğinden KPSS121 puan türüne göre atanacak adayların sınav takvimi farklı olacak. Buna göre, ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 9 Eylül'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar 19-27 Eylül arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül'de açıklanacak. Bu tarihten sonraki süreçlere ilişkin takvim ise ÖABT gerektirmeyen adaylarla aynı olacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için 15 bin kadro arasında en çok atama yapılacak alanlar ise sırasıyla 4 bin 334 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 555 kontenjanla İngilizce ve bin 479 kontenjanla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği oldu.

AA

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan