Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2410.34
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MEB sayfası E-Kurs nasıl girilir?, EBA yarışma başvuruları ne zaman?, MEBBİS öğretmen başvuruları girişi

2018 yılı EBA başvuru yarışma tarihleri ilan edilmiş bulunmakta. 2018 yılı EBA E-Kurs eğitimleri 2.yarıyıl dönemi başvuruları 30 Ocak'ta başladı. EBA E-Kurs eğitimleri 2. dönem başvuruları ise 6 Şubat'ta.Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda görev talep eden öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile görev talep ettikleri eğitim kurumu tercihlerini yapacak ve akabinde başvurularını gerçekleştirecek. Peki, öğretmenler EBA E-Kurs başvurula
MEB sayfası E-Kurs nasıl girilir?, EBA yarışma başvuruları ne zaman?, MEBBİS öğretmen başvuruları girişi
05 Şubat 2018 13:16:00
2018 yılı EBA başvuru yarışma tarihleri ilan edilmiş bulunmakta. 2018 yılı EBA E-Kurs eğitimleri 2.yarıyıl dönemi başvuruları 30 Ocak'ta başladı. EBA E-Kurs eğitimleri 2. dönem başvuruları ise 6 Şubat'ta.Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda görev talep eden öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile görev talep ettikleri eğitim kurumu tercihlerini yapacak ve akabinde başvurularını gerçekleştirecek. Peki, öğretmenler EBA E-Kurs başvurula

EBA e-kurs öğretmen eğitimleri başvuruları başlamış bulunmakta.E-okul VBS girişi nasıl yapılacak? VBS girişi ne anlama geliyor? EBA E-kurs öğretmen başvuruları için adaylar MEBBİS şifreleri ile görev almak istedikleri okullara ve eğitim kurumlarına tercihlerini yapabiecek ve ardından başvuruların gerçekleştirebilecek. E-Kurs öğretmen başvuruları, 30 Ocak-06 Şubat tarihinde gerçekleştirileceği açıklandı. Peki öğretmenler EBA kurslarına başvuruyu nasıl ve hangi yolla yapacak?, başvuru için gereken evraklar nelerdir, online EBA kursu için başvurusu koşulları neler, EBA e kurs başvuru sonuçları ne zaman ve hangi tarihler arasında açıklanacak? EBA girişi, nereden gerçekleştirilir eba.gov.tr sitesi üzerinden giriş yapabilirsiniz.. Giriş içinihtiyacınız olan e-Okul bilgileri ve EBAKOD, ardından Mebbis bilgileri ve sahip olduğunuz açık öğretim bilgileri de kullanılabilir. EBA'ya girişi sağladıktan sonra, yarışmalar, kurslar ve diğer işlemler için başvurudabulunabilirsiniz. EBA kurslarına; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar, açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler ile mezun durumunda bulunanlar başvuru gerçekleştirebilir. Kurs başvurusunu örgün öğretim öğrencileri, okullarından alacakları şifre ile yapabilir. Özel öğretim öğrencileri, bulundukları ilçede kurs merkezinden şifre temin ederek, başvurularını yapabilirler. Açık öğretim öğrencileri de e-Kurs şifrelerini halk eğitim merkezlerinden alarak, başvurularını tamamlayabilirler. EBA kursları birinci dönem 14 Ocak'ta sona ermişti. 3 Mart'ta start verecek dersler için başvurular, 7- 18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Yaz dönemi başvurularının ise 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacağı ve derslerede 2 Temmuz'da başlanacağı bildirildi. . VBS şifre ve ad değişimi nasıl yapılır?

2018 EBA YARIŞMA BAŞVURU TARİHLERİ AŞAĞIDA

EBA yarışmaları için başvuru tarihleri;

- 1. EBA Kısa Film Senaryo Yarışması 26 Şubat - 16 Mart

- 2. EBA Resim Yarışması için son başvuru tarihi 30 Mart

- 4. EBA Kısa Film Yarışması 26 Mart - 9 Nisan

- 4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması 10 Ocak - 2 Nisan

Yarışmalar hakkında detaylı bilgi, eba.gov.tr internet sitesinden alınabilir.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN VE NASIL BAŞVURUCAK?

E-Kurs öğretmen başvuruları, 30 Ocak-06 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nda görev almak isteyen öğretmenler, MEBBİS şifreleri aracılığıyla görev almak istedikleri okul tercihlerini yapacak ve başvurularını gerçekleştirecek.

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS'te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler "Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum" butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.

DYK'larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları halinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.

Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirilir.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. Kurslara, Millu00ee Eğitim Bakanlığına bağlı resmu00ee/özel, ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

2. Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

3. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e-kurs şifresi ile il/ilçe millu00ee eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

4. Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

5. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar.

6. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından devam etmek istedikleri kurslara tercihte bulunarak başvuru yapar.

7. Resmu00ee örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

EBA'NIN MİSYONU NEDİR?

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA KURS VE DERS İÇERİKLERİ

MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA'da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkanı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır. Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır. Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye'nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır. Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar