Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.52
BIST 100
9094.53
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MEB'den 'özel öğrencilere' özel program

MEB, özel öğrenciler için okullarda uygulanmak üzere öğreciye özgü bireyselleştirilmiş eğitim programı kılavuzu yayınladı.
MEB'den 'özel öğrencilere' özel program
24 Eylül 2022 12:34:19
MEB, özel öğrenciler için okullarda uygulanmak üzere öğreciye özgü bireyselleştirilmiş eğitim programı kılavuzu yayınladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin eğitimlerinin desteklenmesinin ve sunulan özel eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasının Bakanlığın öncelikli hedefleri arasında olduğunu ifade etti.

Ülke genelinde geçen yıl 306 bin 469'u kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla örgün temel ve ortaöğretim kurumları içerisinde, 57 bin 413'ü özel eğitim okullarında, 77 bin 602'si özel eğitim sınıflarında, 993'ü hastane sınıflarında, 10 bin 552'si evde eğitim kapsamında olmak üzere toplam 453 bin 29 özel eğitim ihtiyacı olan çocuğa eğitim verildiğini bildiren Özer, Bakanlık olarak önceliklerinin özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin akranlarıyla birlikte kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla eğitimi almaları olduğunu söyledi.

Bakan Özer, son çalışmalarında ise özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle çalışan öğretmenlerin bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlama sürecinde karşılaşabilecekleri olası güçlüklerin giderilmesi ve öğretmenlere bu kapsamda rehberlik edilmesi amacıyla "Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı: Tüm Öğretmenler için Yol Haritası" isimli kılavuzun hazırlandığını bildirdi.

Temeli kaynaştırma-bütünleştirme

Kılavuzun hem basılı hem de Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde dijital olarak erişime sunulduğunu belirten Özer, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerin özel öğrencilere yönelik bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlamasına ve uygulamasına ilişkin bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırılması amacıyla hazırladığımız kılavuz, farklı özel eğitim ihtiyacı olan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören 450 bin dolayındaki özel öğrencimizin okullardaki eğitimine katkı sağlayacak. Kılavuz, kaynaştırma-bütünleştirme yoluyla eğitim uygulamaları kapsamında öğrencilerimizin eğitim gördüğü okullar ile özel eğitim sınıfları ve özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlerimizin özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerine yönelik bireyselleştirilmiş eğitim programı oluşturmaları için yol haritası niteliği taşıyor.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile çalışan öğretmenler için bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlama ve geliştirme çalışmalarına yol göstermek amacıyla hazırlanan kılavuzun öğretmenler, aileler, alanda çalışan uzmanlar ve tüm öğrenciler için yararlı olmasını diliyorum."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan