Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2429.11
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

​Geçtiğimiz yıllarda Maliye Bakanı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, yeniden gündemde yer alamaya başladı.
​MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?
31 May 2023 13:04:20
​Geçtiğimiz yıllarda Maliye Bakanı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, yeniden gündemde yer alamaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda Maliye Bakanı olarak görev yapan Mehmet Şimşek, yeniden gündemde yer alamaya başladı.

Batman'ın Arıca köyünde dünyaya gelen Mehmet Şimşek için birçok kişi arama motorlarına yöneldi. Hayatı ve siyasi kariyeri merak edilen Şimşek, Türkiye'de en sık aratılan isimler arasında girdi. 2009 senesi ile 2015 seneleri arasında Maliye Bakanı olarak hizmette bulunan Mehmet Şimşek aynı zamanda eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı görevini de eda etmiştir. Şimşek'in yeniden gündeme gelmesi ile birlikte vatandaşlar arama motorları üzerinden Mehmet Şimşek Kimdir? Mehmet Şimşek nereli, kaç yaşında? gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

m.şimşek_8adf8c1c6b1aabf14603c659c5057ad4.PNG

ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK NERELİ?

Gerçüş Batman'ın Arıza köyünde dünyaya gelen Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 doğumludur. Şu an 56 yaşında olan Mehmet Şimşek, dokuz çocuklu bir ailenin en küçük çocuğudur. Ailesi tarım ile uğraşan Mehmet Şimşek'in anne adı Mehdiye, baba adı Hasan'dır. Annesini henüz beş yaşındayken kaybeden Şimşek'in dört ablası dört de ağabeyi vardır. İlkokul eğitiminin ilk iki senesini köyde tamamlayan Mehmet Şimşek geri kalan dönemlerini Öğretmen olarak görev yapan ağabeyinin yanında, Batman'da tamamladı. Mehmet Şimşek hem ortaokul hem de lise eğitimlerini Gercüş'te tamamladı. Lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi'nde lisans eğitimine başlayan Şimşek, 1988 senesinde Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. Mezuniyetini dönem ikincisi olarak tamamlayan Şimşek, araştırma görevlisi olarak yine aynı Üniversite'de çalıştı. Yüksek Lisans eğitimi için İngiltere'ye giden Şimşek, University of Exeter'de eğitim gördüğü süre zarfında babasını kaybetti. Yüksek lisans eğitimini ekonomi ve finans üzerine alan Mehmet Şimşek yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye'ye döndü. Çeşitli dönemlerde İstanbul, Ankara, Londra ve New York'da uluslararası kuruluşlarda stratejist, ekonomist ve yönetici görevlerinde bulundu. Mehmet şimşek 2013 senesinde "Emerging Markets" dergisi aracılığıyla "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" olarak seçildi. Yine 2013 senesinde "Foreign Policy" dergisi tarafından dünyada en etkili kabul edilen 500 kişiden biri unvanı ile anıldı. 23. Dönem Gaziantep milletvekilli olarak görev yapan Şimşek 24. Dönemde ise Batman milletvekilliğine seçilen isim oldu. Maliye Bakanı olarak görev yapmış olan Şimşek, eski devlette Başbakan Yardımcılığı görevini de eda etmiştir. Yabancı dili son derece iyi olan Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

mehmet şimşek_330aeb73f6e6978c0b2e33ec093b4378.PNG

MEHMET ŞİMŞEK NEDEN GÜNDEM OLDU?

Birçok kişi Mehmet Şimşek neden gündem oldu? sorusunu merakla araştırıyor. Genel seçimlerin sona ermesi ile birlikte Türkiye'nin Cumhurbaşkanı yeniden Recep Tayyip Erdoğan seçildi. Seçim sonuçlarının netleşmesi ile birlikte gözler yeni kabine için seçilecek isimlerin kimler olacağına çevrildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yeni kabine için isimlerin YSK takvimine göre belli olacağını duyurdu. Kabine için hangi isimlerin seçileceği merak ediliyorken iddialara göre Erdoğan'ın Mehmet Şimşek ile görüştüğü de söylentiler arasında yer almaya başladı. Birçok kişi Mehmet Şimşek kabinede yer alacak mı? sorusunu araştırmaya koyuldu. Ancak Mehmet Şimşek'in kabinede yer alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı.