Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2323.90
BIST 100
9084.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mescid-i Aksa direniyor

İsrail'in yıkma ve yok etme politikalarına karşı Kudüslü Müslümanlar Mescid'i Aksa'nın bir Müslüman mabedi olarak kalması için canla başla direniyorlar. Mirasımız derneği işgal altındaki Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için Kudüslü kardeşlerinin dertleriyle dertleniyor, sevinciyle bayram yapıyor.
Mescid-i Aksa direniyor
12 Haziran 2016 11:41:00
İsrail'in yıkma ve yok etme politikalarına karşı Kudüslü Müslümanlar Mescid'i Aksa'nın bir Müslüman mabedi olarak kalması için canla başla direniyorlar. Mirasımız derneği işgal altındaki Mescidi Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması için Kudüslü kardeşlerinin dertleriyle dertleniyor, sevinciyle bayram yapıyor.

İSMAİL ZELVİ

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa, işgalci İsrail'in bölme, yıkma, yok etme ve yerine Yahudi mabedi yapma planlarına karşı direniyor.

İsrail'in sinsi politikalarına karşı Kudüslü kardeşlerine destek vermek amacıyla 2008 yılında kurulan Mirasımız Derneği, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı Türkiye gündeminde tutmak için çalışmalar yapıyor.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, "İsrail'in politikalarına karşı en caydırıcı silah, kamuoyu bilinci ve desteğidir. Bunu temin etmek için konferanslar ve seminerler vererek bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Gençlerimizi Mescid'i Aksa'ya götürürek onların Kudüs'ü görmelerini ve yaşayanları müşahade etmelirini sağladık" dedi.

Kudüs'e sahip olanın Dünyayı yöneteceğini belirten Demirci, "Kudüs'e hakim olduğu 1516-1907 yılları arasında dünyaya hakim olmuştur. Miraç hadisesinin gerçekleştiği Müslümanlar için en önemli üç mescitten biri Kudüs'te Mescid'i Aksadır. Bu yüzden Mescid'i Aksa Müslüman mabedi olarak tescil edilmiştir. İsrail işgalinden sonra Mescid'i Aksa'nın Müslümanların elinden alınması için Kudüs halkına karşı çok sinsi zalimane politikalar uygulanagelmiştir" şeklinde konuştu.

KUDÜS işgal altında

Rahmetli Erbakan'ın 'Kudüs işgalden kurtarılmadıkça İslam dünyasına huzur gelmez' sözlerini hatırlatan Mirasımız Derneği Başkanı Demirci, "Kudüs'te yaşayan 350 bin Müslüman İsrail zulmü sebebiyle adeta yokluğa ve fakirliğe mahkum edildiler. Gazze'de açık bir tecrit ve ambargo var. Kudüs'te ise ambargo örtülü olduğu için kimse görmüyor. Kudüs halkının yüzde 80'i yoksulluk sınırının çok altında yaşıyor. İsrail Müslümanlara yüksek vergiler koyarak ticaret yapmalarının önüne geçiyor. Özellikle Mescid'i Aksa çevresinde bulunan 2 binden fazla evin tamir ve tadilatına büyük zorluklar çıkartıyor. Bu yüzden tarihi şehir bir harabeye çevrilmiş durumda. Tadilat ruhsatı 10 yılda bir avukat vasıtasıyla çıkartılabiliyor. Ruhsat bedeli olarak 150 bin dolar istiyorlar. İki yıl içinde evin tamamlanmaması durumunda ise ruhsatlar iptal ediliyor. Biz adına ev bile denilmeyecek bir harabeyi sahibinin isteği üzerine tadilatını yaptık. İsrail bu ev için ev sahibine 2 milyar 200 bin dolar teklif etti. Burdan çıkın Avrupa'da yaşayın, her türlü ihtiyacınızı bir karşılayacağız diyorlar. Hayatut baha isimli hanımefendinin İsraillilere cevabı ise, "Bu ev yalnız benim değil bütün Müslümanlarındır. Bütün Müslümanları ikna ederseniz bu evi size satarım" şeklinde olmuştur.

Şehir ihya ediliyor

Kudüs'ün tipik bir Osmanlı şehri olduğunu, 4 bin metrelik surlarının Kanuni Sultan Süleyman döneminde yapıldığını hatırlatan Demirci, "Surların içinde 2 bin ev var. Biz bugüne kadar 70 evin restorasyonunu tamamladık. 150 evin ihtiyaçlarını giderdik. İsrail kayıp mülkler kanunu ile içinde yaşayan bulunmayan bütün evlere ev koyuyor. Cemaati olmayan bütün camileri satışa çıkartıyor. 200'ün üzerinde camiyi yıktı veya sattı. Şu anda camiler meyhane, bar olarak kullanılıyor. Biz 45 caminin restorasyonunu tamamladık. Hasanpaşa camii İsrailli terör grupları tarafından defalarca kundaklandı" dedi.

Aksa'da iftar coşkusu

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı bölme, yıkma ve yerine Yahudi mabedi yapma projesine karşı Kudüslülerle ortak projeler geliştirdiklerini vurgulayan Demirci, "Bu ramazan Mescid-i Aksanın yanı sıra, Kudüs'ün bütün camilerinde iftar programları düzenleyeceğiz. 100 bin kişiye iftar sofrası kuruyoruz. 2008 yılından itibaren yoksul ailelere kumanya çalışmalarımız devam ediyor. Mescid-i Aksa'nın bahçesindeki zeytinerden sabun üretilmesi projemiz var. Bu sabunları satarak Kudüslülerin sürekli iş sahibi olmasını temin etmek istiyoruz. Küdüslülere 1,5 milyar Müslümanın haklı direnişlerinde yanlarında olduğunu göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail planları işlemeyecek

İsrail'in Kudüs'ü ele geçirme planını adım adım uyguladığına dikkat çeken Demirci, "Şu anda en büyük tehlike mescidi ikiye bölme planıdır. Bunun için belediyeden gerekli izinleri aldı. 2009 yılında Kudüs belediyesi Mescid-i Aksa'yı genel alan ilan etti. Onlara göre Aksa, Müslümanlara ait değil, bir park, bahçe gibi herkesin girebileceği bir alan haline geldi. 2011'de mescidi ikiye bölecekler, 2014'te de tamamen yıkacaklardı. Bu palanlar engellendi. Yaptığımız organizasyonla Mescidi Aksa bir dakika bile boş bırakılmıyor. Sürekli kuran okuyan nöbetçiler bulunuyor. Bu yüzden planlarını gerçekleştiremediler. Şu anda Mescid'in etrafında yoğun olarak sinegog yapılıyor. Amaç Mescid ile Müslüman erleşim biriminin irtibatını kesmek" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan