Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2422.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meydanların dili

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, üniversitelerin desteği ile hazırlanan "Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili" adlı serginin açılışına katıldı.
Meydanların dili
25 Temmuz 2017 09:43:00
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, üniversitelerin desteği ile hazırlanan "Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili" adlı serginin açılışına katıldı.

Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı. Karaaslan, basın mensuplarını; "Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili" konulu sergiyi gezdirdi.

"Biz bu sergide meydanların dilini anlatmayı tercih ettik" diyen Karaaslan, 15 Temmuz gecesi meydanlarda başlayan, vatan uğruna canından vazgeçenlerin yaşadıklarını ve ardından devam eden demokrasi nöbetleri ile milletin devletine sahip çıkışını anlatmak istediklerini söyledi.

Geleceğe taşıyacağız

Üniversitelerle birlikte çalışarak o geceyi anlatan yeni tasarımlar yaptıklarını anlatan Karaaslan, meydanlardaki pankartların orijinallerini sergilediklerini belirtti. Buradaki çalışmaların çok değerli olduğunu aktaran Karaaslan, gelecek nesillere aktarılması için bu çalışmanın kapsamının genişletileceğini açıkladı.

Halka açık sergi

28 Temmuz'a kadar AK Parti Genel Merkezinde serginin açık olacağını hatırlatan Karaaslan, "Tabi ki biz unutmuyoruz, tabi ki de unutturmayacağız. Biz bu sergide sanatı, tasarımı ve teknolojiyi kullanarak kapsamlı bir çalışma ortaya koyduk. Toplumun çeşitli kesimlerinden insanlara bu sergiyi gezdiriyoruz. Halkımıza da açık olarak devam edeceğiz. Sonrasında ise daha büyük kapsamlı olarak bir müze bünyesinde veya ayrı olarak bu değerleri ve yaşananları aktarmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u bir yönüyle düşününce sanki asırlar geçmiş gibi bir yönüyle düşününce sanki dün yaşanmış gibi hafızalarda. Ama her şeyden önce şehitlerimizi ve onların aziz hatırasını geleceğe taşımakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Açılan pankartlar orada

Sergide; 15 Temmuz 2016 tarihinde başlayan ve 81 il genelinde 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde milli iradeye sahip çıkan ve kararlı duruşu ile destan yazan vatandaşlarımız tarafından açılan 60 adet pankart/afiş, meydanlarda çekilmiş 40 adet fotoğraf ve 14 adet dijital afiş ziyaretçileri ile buluşuyor.