Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2432.08
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MİLAT'a konuşan Esed'in eski yarbayı: Beşşar da babasının yolunda

Türk ordusunun, Suriye'deki denklemi değiştirdiğini söyleyen SMO Komutanı Ebu Celal: Zalim Beşşar da babası gibi PKK'dan medet umuyor, ama onu da terör çetelerini de yok edeceğiz!
MİLAT'a konuşan Esed'in eski yarbayı: Beşşar da babasının yolunda
27 Ekim 2021 00:38:10
Türk ordusunun, Suriye'deki denklemi değiştirdiğini söyleyen SMO Komutanı Ebu Celal: Zalim Beşşar da babası gibi PKK'dan medet umuyor, ama onu da terör çetelerini de yok edeceğiz!

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Suriye halkı demokratik haklarını talep ettiği mitingler sırasında rejime bağlı Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yaparkenEsed’in göstericilere yönelik kanlı bastırma girişimi sonrasında muhaliflerin safına geçen Yarbay Abdunnasır Ebu Celal, rejimin ağır saldırıları altında gerçekleştirilen mücadeleyi ve Türk ordusunun savaş kabiliyetini en net ifadelerle Milat’a anlattı. Türk ordusu ile stratejik ilişkileri olduğunu söyleyen Ebu Celal, “Türk ordusunun desteğiyle, İnşaAllah, güçlü, dirayetli, demokrasiyi savunan, halkının koruyan, savunan ve onlara zulmetmeyen güçlü bir ordu kuracağız. Bu toprakları terör çetelerinden arındıracağız.” şeklinde konuştu.

komutan (4)_6118e86a161794127cd7a92f1e1ced31.jpeg


Zor günler yaşadık

Özgür Suriye Ordusu’nun bir yandan sınır ötesinden Suriye’ye geçiş yapan ve Esed rejimini desteklemeye gelen İran milisleri ile savaşırken diğer yandan da PKK/PYD, DAEŞ vb. diğer terör gruplarıyla savaştığını söyleyen Ebu Celal, “İmkânların sınırlı olması, savaş ortamının karmaşık ve çok taraflı olması, teçhizat kapasitemizin düşük olması ve diğer bazı nedenlerden dolayı Özgür Suriye Ordusu tarihinin en zor günlerini yaşadı.Gün geçtikçe sınır ötesinden gelen İran milisleri, DAEŞ ve PKK/PYD terör örgütleri milislerinin sayısı çoğalıyordu.” diye konuştu.

komutan (5)_23492c276fce1b23632fdeb79328acc2.jpeg

Türk Ordusu oyunu değiştirdi

24 Ağustos 2016’da Türkiye’nin BM’nin 51. Maddesi gereği meşru müdafaa hakkını kullanarak Suriye’ye girmesiyle çok sevindiklerini dile getiren Ebu Celal, “Türk Ordusu topçu birlikleri ve hava kuvvetleri ile imdadımıza yetişti. Türk Ordusu’nun gelmesiyle çok kısıtlı olan imkânlarımız gayet iyileşti. Fırat Kalkanı Harekâtı’ndaTürk Hava Kuvvetleri ve topçu birlikleri, terörist hedefleri yok ediyordu. Hemen ardından Suriye Özgür Ordusu (Millî Ordu) bölgeye intikal edip bölgeyi düşmanlardan temizliyordu. Böylece köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir ilerleyişimiz devam ettikçe masum insanları zalimlerden kurtarmanın sevincini yaşıyorduk. Hem de tüm bunları çok az zaiyatla gerçekleştiriyorduk.” dedi.

Esed PKK ile anlaştı

Zeytin Dalı Harekâtı’nınrejimden kurtarılan köy ve şehirlere sızarak insanları evlerinden edip kamplarda zor şartlarda yaşamasına sebep olan PKK terör örgütüne karşı yapılan başarılı bir operasyon olduğunu kaydeden Ebu Celal, “Tıpkı baba Hafız Esed’in Öcalan’ı desteklediği gibi oğul BeşşarEsed de Türkiye’ye karşı PKK’yı destekliyor, birçok anlaşma yapıyor ve hatta anlaşmalı olarak birçok yerleşim alanını terk edip PKK milislerine bırakıyordu. Zeytin Dalı Harekâtı ise, bu oyunu bozmak için verilen en büyük cevaptı.”ifadesini kullandı.

PYD-YPG-PKK TEL RIFAT’I ZORLA ELE GEÇİRDİ

PKK/PYD terör örgütü, sivilleri katlediyor. Yerinden yurdundan mahrum edip imar kanunu adı altında bölge halkının evini, arazisini elinden aldı. Başta Tel Rıfat ilçesi olmak üzere birçok köydeki gayri menkul ve araziyi zorla kendi temellükü altına aldı. Ebu Celal, 150 bin kişinin üzerinde insan Tel Rıfat’tan göç etmek zorunda kaldığını belirterek, “Bir kısmı yakın bölgelerdeki kamplara diğer bir kısmı ise ülke dışına gitti. Geri kalanlar ise ya tutuklandı ya da infaz edilerek öldürüldü. Bu masum halk, her gelen gidenden eziyet gördü. Kendi özgürlüğünü savunmak için Esad Rejimine karşı duran bu halk aynı ölçüde DAEŞ terör örgütünden de zarar gördü. Bizler de (Suriye Milli Ordusu) bir yandan DEAŞ diğer yandan PYD terör örgütlerine karşı hep dimdik durduk, durmaya devam ediyoruz” dedi.