Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2324.62
BIST 100
9102.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MİLAT'a ödül

Bem-Bir-Sen'in Merhum Genel Sekreteri İbrahim Keresteci anısında her yıl geleneksel olarak düzenlenen 11. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri pandemi tedbirleri kapsamında online olarak düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, Çalışma Hayatına Katkı Ödülüne MİLAT Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi layık görüldü.
MİLAT'a ödül
10 Ocak 2021 22:13:45
Bem-Bir-Sen'in Merhum Genel Sekreteri İbrahim Keresteci anısında her yıl geleneksel olarak düzenlenen 11. İbrahim Keresteci Basın Ödülleri pandemi tedbirleri kapsamında online olarak düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende, Çalışma Hayatına Katkı Ödülüne MİLAT Gazetesi Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi layık görüldü.

Payitaht Abdülhamit dizisinde canlandırdığı ‘Tahsin Paşa’ karakteriyle herkesin beğenisini kazanan Bahadır Yenişehirlioğlu’nun sunumuyla gerçekleşen 11. “İbrahim Keresteci Basın Ödülleri” Töreni, TRT 1 Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması 1’incisi Hafız Muhammed Taha Yıldızhan’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Sendikal çalışmalar esnasında 2010 yılında geçirdiği trafik kazası neticesinde hayatını kaybeden Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri Merhum İbrahim Keresteci Başkanımız anısına düzenlenen programda ve bu sene genç yaşta hayatını kaybeden evladı M. Talha Keresteci anısına hazırlanan kısa belgeselde izleyicilerle buluştu.

Pandemi nedeniyle bu seneki ödül töreninde birçok bakımdan ilklerin yaşandığını ifade eden Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “2019 yılının son aylarından itibaren dünyayı kasıp kavuran bir pandeminin getirdiği olağanüstü şartlarda programımızı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar tüm programlarımızı salonlarda yüz yüze gerçekleştirdik, bugün ise online bir program gerçekleştirmek durumundayız. İnşallah bu günler yakında bitecek ve hep birlikte yüz yüze olacak günleri de yaşayacağız. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımız, Yerel Yönetimlerde çalışan Zabıta, İtfaiye, Sosyal destek grubunda çalışan kardeşlerimiz çok zorlu şartlar altında Milletimize hizmet ettiler. Bu vesileyle kendilerine hassaten teşekkür ediyorum. Bu süreçte ahirete irtihal eden kardeşlerimize başsağlığı, hastalıkla mücadele eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinin ardından zorlu bir süreçten geçildiğini ifade eden Uslu, “Özellikle 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra, baskı zulüm, sendikal faşizm, hepsi birlikte insanlığa yakışmayacak şekilde baskılar attı. Belediye başkanları sanki belediyecilik yapmak içinde değil, sendikacılık yapmak için gelmişler tavrıyla hareket ediyorlar. Seçim bitti fakat öç alma duygusu kindarlık bitmedi. Çalışanıyla gönülden bağ kurmayan, çalışanını huzurlu ve mutlu olmasını tesis edemeyen yönetimler hiçbir zaman için başarılı olamazlar. Seçim bitmesine rağmen 2 sene geçmesine rağmen, hala emekçiden öç almaya çalışılıyor. Bem-Bir-Sen olarak biz hiçbir zaman için zor durumda kalmış insanımıza, nerede olursa olsun, desteğimizi kesmeyeceğiz ve bu tür zalimlikleri yapanlarla da mücadelemizi bırakmayacağız. Bu kadar baskı, zülüm sürgün ve iş akitleri fesihlerine rağmen sonuç yine Bem-Bir-Sen 15. yılında da Genel Yetkili sendika olmuştur. Ne kadar baskı yaparsanız yapın, başaramayacaksınız.” şeklinde konuştu.

Sözleşmeli personellerin yaşadıkların sıkıntının giderilmesi için biran önce kadro verilmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkan Uslu, “En zor, en kritik ve en acil olan konu ise sözleşmeli personel olarak görev yapan kardeşlerimiz. Yerel yönetimlerde birçok sıkıntımız var ancak en kriz halini almış durum sözleşmeli durumudur. İşleriyle ve ekmekleriyle oynanıyor. Her daim sözleşmeli kardeşlerimizin yanında olduk. Alanda, masada, medyada, davalarda, soruşturma açılmasında bütün mücadeleyi yaptık, yapmaya devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Adana’da, Odunpazarında, İzmit’te, Antalya’da, Batman’da, Esenyurt’ta, Bolu’da, Elmadağ’da, Bozüyük’te eylemler yaptık. Ankara Adliyesi önünde suç duyurusunda bulunduk. İçişleri Bakanlığı’na soruşturma açılması için başvuruda bulunduk. ‘Sözleşmeliliğe Son’ şurası düzenledik. Bu krizin derinliğini ve çözüm önerilerimizi tespit ettik. Bu krizin işinden edilmiş bütün sözleşmelilere kadro verilerek sonlanması lazım. Bu kardeşlerimiz yetişmiş donanımlı vatan evlatları. Devletimizin bütün kademelerinde bu problemi dile getirdik. Biz mücadeleye devam edeceğiz. Sözleşmeli kardeşlerimiz işlerine dönene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu krizi çözümü ancak kadro ile mümkündür.” dedi.

Ayasofya’nın açılması ve işgal altındaki Karabağ topraklarının kurtarılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Uslu, “Yıllardır hasretle beklediğimiz, kapısına kadar gidip kaldırımlarında sabah namazları kıldığımız ve ‘Ayasofya açılsın zincirler kırılsın’ diye haykırdığımız dönemlerden sonra Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi tekrar ibadete açıldı, aslına rücu etti. Emeği geçenlere hassaten teşekkür ediyorum. Tek millet, iki devlet, kardeşimiz can Azerbaycan’ımızın, Milletimizin topraklarının işgal atındaki toprakların Karabağ’ın tekrar Milletimize fethiyle kavuşması bizleri hem Türkiye’mizi hem can Azerbaycan’ımızı oldukça mutlu etmiştir. Bu zaferde de Şehid olanlarda Allah’tan (c.c.) rahmet diliyor. Gazi olanlara da minnet duygusuyla şükranlarımızı bildiriyorum. Bugünlerde de bir bakıyoruz ki ipleri dışarıdan tutulan kuklalar kuklacıların emriyle yeni senaryolar yazmaya çalışıyorlar. Allah’ın (c.c.) izniyle Milletimiz bu tip engellerin hepsini aştığı gibi bu engelleri de aşacaktır. Hiç kimse heveslenmesin, Kurtuluş savaşında, Çanakkale de, Bedir de, 15 Temmuz da neyse yine en şiddetli şekilde cevaplarını alırlar, alacaklardır.” şeklinde konuştu.

Törene online bağlantı ile katılarak konuşmalarını gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Bem-Bir-Sen’imizi sendikamızın kuruluşunun 27. yıldönümünde, rahmetli İbrahim Keresteci başkanımızın vefatının 11’inci sene-i devriyesinde bu tip bir programla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla anıyor olmaları son derece kıymetli. Ben bu açıdan Bem-Bir-Sen Genel Başkanımız Levent Uslu’nun şahsında emek veren tüm yönetim kurulumuzu ve emeği olan tüm emekçi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle de İbrahim Keresteci başkanımızı ve bu sene ahirete uğurladığımız evladı Talha Keresteci kardeşimizi de rahmetle anıyorum. Bem-Bir-Sen’imiz Türkiye’de çalışmalarıyla, kazanımlarıyla örgütlü mücadelesiyle marka sendikalarımızdan. Her türlü zorluğa rağmen büyüme pratiğini sürdürdüğünü, mobbinge, yıldırmaya ve muhatap değişikliğinden sonra oluşan art niyetli yaklaşımlara rağmen bir kale gibi yolculuğuna devam ettiğini ifade ediyorum. Bu program vesilesiyle ödül alan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor. Tüm basın çalışılanlarımızın çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ödül almaya hak kazanan basın mensuplarının belirlenmesinde ve ödül töreninde emekleri geçen Jüri heyeti adına konuşmalarını gerçekleştiren Gazeteci Ekrem Kızıltaş ise, “Türkiye’nin yeni normalinde sanal olarak yapılan bu ödül töreninin hazırlıkları da sanal bir şekilde oldu. Biz jüri üyeleri olarak 12 online toplantı gerçekleştirdik. İbrahim Keresteci 11’inci Basın Ödülleri’nin anlamına layık bir şekilde yerini bulabilmesi için titiz bir çalışma yürüttük. İbrahim Keresteci kardeşimizin adını böyle bir güzel organizasyonla yaşattıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ödül almaya hak kazanan kardeşlerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. 15 başarılı gazeteciye daha önce takdim edilen ödülleri online olarak tevdi edildi. Ödül törenine bağlanan ve pandemi koşullarına uygun bir şekilde stüdyoda bulunan basın mensupları teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdi. Tören online olarak alınan hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

11’inci İbrahim Keresteci Ödül Töreninde ödül almaya hak kazanan basın mensupları ise şu şekilde sıralandı;

İBRAHİM KERESTECİ ÖZEL ÖDÜLÜ - Ahmet Kekeç-Star Gazetesi


DOSYA HABER ÖDÜLÜ - Kemal Gümüş-TRT

3b36a84c-6a60-40c6-860c-bab9dd3e1652_9ed4dc9b3064bd00b8a2122619358bfe.jpg

ÇALIŞMA HAYATINA KATKI ÖDÜLÜ - Ahmet Zeki Gayberi-Milat Gazetesi


KÖŞE YAZARI ÖDÜLÜ - Mahmut Övür-Sabah Gazetesi


RÖPORTAJ ÖDÜLÜ - Nuriye Çakmak Çelik- gzt.com


TV TOPLUMSAL FAYDA PROGRAMI ÖDÜLÜ - Yağız Şenkal-NTV


BELGESEL ÖDÜLÜ - TRT-Korona Belgeseli


TV ANALİZ PROGRAMI ÖDÜLÜ - Taha Dağlı-Ülke TV


İNTERNET HABER ÖDÜLÜ - Serkan Fıçıcı-Akşam WebTV


ARAŞTIRMA GAZETECİLİK ÖDÜLÜ - Nazif Karaman-Sabah Gazetesi


VEFA ÖDÜLÜ – Mustafa Kutlu


YILIN FOTOĞRAFI ÖDÜLÜ – İsa Terli-Anadolu Ajansı


YEREL MEDYA ÖDÜLÜ – Yaşar Toy-KON TV


GÖRÜNTÜLÜ HABER ÖDÜLÜ – Arif Cömert-Anadolu Ajansı


DİPLOMASİ HABER ÖDÜLÜ – Döndü Sarıışık-TRT Brüksel

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan