Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2282.62
BIST 100
8985.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Millete yakışan ağır başlılıktır

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 'Öyle Taksim Meydanı'nda kalkıpta Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar' dedi.
Millete yakışan ağır başlılıktır
23 Haziran 2013 19:49:00
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 'Öyle Taksim Meydanı'nda kalkıpta Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar' dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen "Milli İradeye Saygı Mitingi"nde yaptığı konuşmaya, Erzurum'un ilçelerini sayarak ve bu ilçeleri selamlayarak başladı. Erzurum'da bölge mitingi değil, il mitingi yaptıklarını belirten Erdoğan, "Birileri burada bölge mitingi yapar, biz Erzurum il mitingi yaparız" dedi.
Erzurum'da Alvarlı Efe Hazretlerini, İbrahim Hakkı Hazretlerini, Solakzade Hazretlerini, Şükrü Paşa'yı, Hacı Salih Efendi Hazretlerini, Nene Hatun'u rahmet ve minnetle yadettiğini dile getiren Erdoğan, Kafkas cephesinin, Doğu cephesinin, Allahuekber dağlarının tüm gazi ve şehitlerine, "Erzurum'un efsanevi kumandanı" olarak nitelediği Kazım Karabekir'e rahmet diledi.
Başbakan Erdoğan, "Gezi yalan, hedef talan. Oyun bu. Çünkü talanları bitmişti. AK Parti iktidarıyla, talan bitmişti. Onun için gezi yalan her taraf talan. Dertleri bu. Ama bu millet size bu yolu açmayacak. İşte ne güzel yazmışlar. Oyunu millet bozar, finali sandık yazar. Olay budur. Eğer yüreğiniz varsa, eğer dürüstseniz, eğer demokrasiye inancınız varsa, eğer halkın iradesine inancınız varsa, sandık geliyor. 8 ay var. 8 ay sonra buyrun sandığa. Orada herkes boyunun ölçüsünü alır" ddiye konuştu.
Erdoğan,"Şundan hepiniz emin olun. Millet en başından beri bu oyunu gördü ve oyunu bozdu" dedi.
Sosyalist mosyalist geçin bunları
Başbakan Erdoğan,"Bu sosyalist geçinenler var ya. Bunları şöyle arayın. Çoğu şimdi Bodrum'dadır. Yatlarındadırlar. Bunların çoğunu İstanbul'dan tanırım. Sözde sanatçılarını ve aydınlarını tanırım. O çığırtkanlık yapan var ya mesele gezi parkı değil hala anlamadın mı diyen var ya. Bunlar yeri geldiği zaman, boğaza karşı viskiyi yudumlamasını çok iyi bilirler. Sosyalist mosyalist geçin bunları" diye konuştu.
Erdoğan, "Milletimin tamamına sesleniyorum; siz bizi iktidar yaptınız ancak siz indirirsiniz. Milletten başka kimse indiremez ve biz iki güç tanırız bir Hak, iki halk. Bunun dışında güç tanımayız" dedi.
Millete yakışan ağır başlılıktır
Başbakan Erdoğan, "Millet bunlardan illallah ediyor. Millet sabrediyor. Millet itidalle hareket ediyor. Ama bunlardan yaka silkiyor. Daha da sabredeceğiz. İtidalden hiç taviz vermeyeceğiz. Bu millete yakışan ağır başlılıktır. Ağır başlılıktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Sandıkta bunun cevabını alacaklar
Erdoğan, "Onlar Twitlerle varsın saldırsınlar, onlar varsınlar Facebooklarla saldırsınlar. Evelallah benim vatandaşımın, benim dadaşımın iradesi var. Bu iradenin üzerinde bir irade, demokraside biz tanımıyoruz. Demokraside güç milli iradedir. Bunlar önce milli iradeye saygı duymayı öğrenecekler. Bunun başka çıkışı yok. Öyle Taksim Meydanı'nda kalkıpta Gezi'yi bahane ederek ortaya çıkanlar, sandıkta bunun cevabını alacaklar" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Bir milyon yalan haber yayınlasınlar bunlar tutmaz. Onu yapmadılar mı? Twitlerle sadece bu işi yaptılar. Zannettiler ki bu yalan haberlerle bu iş tutacak. Sizin yalan haberleriniz yatsıya kadar sürer ve yatsıda bu mum ne yapar? Söner... Hepsi biraraya gelsin üzerimize yürüsünler, Allah'ın izniyle 'Ya Fettah' der bu tezgahların hepsini alt üst ederiz. Şundan hepiniz emin olun millet en başından itibaren bu oyunu gördü ve bu oyunu bozdu" ifadelerini kullandı.
Yenildin, yenildin, yenildin
Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerine ilişkin, "Ağzından çıkan ifadeleri, kulağı duymuyor. Bu ülkenin başbakanı seversin sevmezsin ama hakaret etme o bir insani ağza yakışmayacak ifadeleri kullanmak asla bir siyasetçiye yakışmaz. Ama ben, onların ağzıyla cevap vermeyeceğim. Çünkü Erzurumlu dadaşım bilir. Çünkü kem söz sahibinindir. Günü gelecek, zamanı gelecek sandıkta bunlardan hesap soracağız. Şimdi burada bizi Teyyo pehlivana benzetmiş. Teyyo pehlivan sensin. Çünkü bugüne kadar girdiğin hiçbir müsabakadan netice alamadın.Yenildin, yenildin, yenildin" diye konuştu.
Polise talimatı ben verdim
Erdoğan, "İçişleri Bakanıma, '24 saat içinde AKM'yi temizleyeceksiniz' dedim. 'Meydanı temizleyeceksiniz ve Anıtı temizleyeceksiniz, arkasından da Gezi Parkını temizleyeceksiniz' dedim. Polise talimatı ben verdim" dedi.
Türkiye ekonomik olarak kaybetti
Başbakan Erdoğan, "Bu eylem neticesinde, Türkiye kazanmadı. Maalesef ekonomik olarak kaybetti. Turizmde kaybetti. Uluslararası gücünde kayba uğradı. Türkiye kaybederken, bu eylemlerden dolayı başkaları kazandı. Kim? Faiz lobisi kazandı. Bazı uluslararası sermaye çevreleri kazandı. İşte şu anda Brezilya'da aynı oyunu oynuyorlar. Brezilya halkını, gençliğini kullanarak, farklı bahaneler altında Brezilya'ya zarar vermek istiyorlar. Benim milletim bu oyunu da gördü. Bu oyunu bozuyor. Ancak sokaktaki gençlerin, eylemcilerin de bu oyunu görmelerini, evlerine dönmelerini, Türkiye'ye daha fazla zarar vermekten, Türkiye düşmanları adına taşeronluk yapmaktan artık vazgeçmelerini istiyorum" dedi.
2023 hedefleri inşallah tutturulacaktır
Başbakan Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Demokrasinin ve ekonomik büyümenin önündeki çok büyük bir engeli kaldırıyor, Türkiye'nin ayağına takılmış bir prangayı, terör prangasını söküp atıyoruz. Bundan sonra çok daha fazla demokratik reform yapma imkanımız olacak. Bundan sonra çok daha fazla adım atma, ilerleme imkanımız olacak. İnşallah ekonomi, bundan sonra çok daha farklı şekilde gelişecek. Hızlı, istikrarlı bir şekilde büyüyecek. Hiç endişeniz olmasın. 21. yüzyıl bir Türkiye yüzyılı olacaktır. 2023 hedefleri inşallah tutturulacaktır" dedi.
Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin
Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Özellikle Türkiye'de bir mezhep gerilimi oluşturmak alevi-Sünni gerilimi oluşturmak isteyen alçaklara karşı herkesin azami uyanık olmasını istiyorum. Dikkat edin hem CHP Genel Başkanı hem de onun hemşehrisi olan milletvekili, sabah-akşam bir mezhep gerilimi çıkarmak için çok tehlikeli provokasyonlar yapıyorlar. Alevi kardeşlerim lütfen bu oyuna gelmesin. Şimdi burdan Erzurum'dan sesleniyorum, ülkemdeki tüm Alevilere sesleniyorum; Alevi kardeşlerim, Dersim katliamında iktidar hangi partiydi, Cumhuriyet Halk Partisi'ydi. Cumhuriyet Halk Partsi'nin iktidar olduğu bir dönemde böyle bir katliam gerçekleşti. Peki bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi bu katliamdan dolayı özür diledi mi? Ama Tayyip Erdoğan bir Başbakan olarak özür diledi. Benimle alakası yok. Olmamasına rağmen o dönemde bu yapıldığı için özür diledik. Özür diledik de ne oldu? Yine bakıyorsunuz aynı terane devam ediyor. Ama Kılıçdaroğlu çıkıp da kendi partisinin içinde birbirleriyle dalaştılar ama özür dileyemedi. Bunu, ben Alevi kardeşlerimin bilmesini istiyorum. Bu oyuna gelmemeniz lazım. Bazı ülkelerin CHP'yi Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarını kullanarak burada bir gerilim çıkarma girişimlerini de lütfen herkes görsün ve bunlara aldanmasın. Bu ülkede 76 milyon bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız."
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan