Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2423.37
BIST 100
9738.33
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milletin iradesine de düşmanlar

İktidara gelemeyeceğini anlayıp hırçınlaşan muhalefetin, milletin kendi iradesiyle seçtiği yöneticilere düşman olduğunu belirten Uzmanlar: "Sadece dış cephede değil, iç cephede de terör örgütlerinden medet uman siyasi partilerle, NATO ve Amerikan yanlısı mandacı unsurlarla büyük bir mücadele içerisindeyiz."
Milletin iradesine de düşmanlar
12 Nisan 2021 08:14:09
İktidara gelemeyeceğini anlayıp hırçınlaşan muhalefetin, milletin kendi iradesiyle seçtiği yöneticilere düşman olduğunu belirten Uzmanlar: "Sadece dış cephede değil, iç cephede de terör örgütlerinden medet uman siyasi partilerle, NATO ve Amerikan yanlısı mandacı unsurlarla büyük bir mücadele içerisindeyiz."

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Libya’ya, Ege’den Suriye’ye uzanan başarılı dış politikasını hazmedemeyenler, ülkedeki yerli işbirlikçileri vasıtasıyla milletin seçtiği iktidara karşı algı operasyonu yürütüyorlar. Türkiye’nin kararlı yürüyüşünü engellemek isteyenler, 104 emekli amiralin vesayet bildirisine sahip çıkarak milletin iradesini hedef aldılar. Daima cuntacıların yanında yer alan CHP’den emekli amirallere de destek gecikmedi. Milletin teveccühünü alamadığı ve iktidar olamadığı için cuntacılardan medet uman başta Aykut Erdoğdu olmak üzere CHP’li isimler, halkın büyük çoğunluğunun oyu ile seçilen iktidarı ‘yargılayacağız’ diye tehdit etmekten geri durmuyor. Türkiye’nin hayırlı her projesine karşı çıkan CHP’nin, aleyhinde algı yürüttüğü Kanal İstanbul’u engellemeye çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kanal İstanbul projesinin peşinde koşanların gelecekte af dilemeyle kurtulamayacaklarını söyleyerek milletin iradesine parmak salladı. Türkiye’nin son dönemde yaşadığı gelişmeleri Siyaset Bilimci Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ile Hukukçu Yasin Şamlı Milat’a değerlendirdi.

OĞUZHAN BİLGİN_bfd03f816e02f6f3863cfac1806cf493.jpg

Türkiye’nin başarısı rahatsız ediyor

Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırıp bağımsız bir politika izlemeye başladığı zaman askeri darbelerle karşı karşıya kaldığını ifade eden Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, “Bugün de Suriye’den Irak’a, Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e, Kafkasya’dan enerji aramalarına kadar Türkiye’nin aktif bir dış politika sürdürmesi büyük bir rahatsızlık yarattı. Sadece dış cephede değil, iç cephede de NATO, Amerikan yanlısı ve mandacı unsurlarla büyük mücadele içerisindeyiz. FETÖ ve PKK’nın ideologlarıyla; sözde entelektüelleriyle ittifaklardan medet uman siyasi partiler var. İşte bu koroyla karşı karşıya olan Türkiye Doğu Akdeniz’de ABD’yle, Yunanistan’la, Fransa’yla ve bu ülkelerin müttefikleriyle mücadele ediyor” dedi.

ataturk_5005_9dd1123646f1017378a1c3d542f67199.jpg

Mücadelemizi zayıflatmaya çalışıyorlar

Türkiye’nin milli savaş gemileri ve denizaltı üretip denizler üzerinde mücadele sürdürürken vesayet bildirisine maruz kaldığına dikkat çeken Bilgin, “104 emekli amiral, Türkiye’de olmayan bir Montrö tartışmasını gündeme getirdi. Olumsuz bir algı yaratarak Türkiye’nin denizlerdeki mücadelesini içeriden zayıflatmaya ve itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Bu bildiri fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Seçimle, demokratik yollardan iktidara gelebileceğini düşünen herhangi bir siyasi grup ya da muhalefet, meşru siyasal yolları vaat ederek iktidara gelmeyi hedefler. Gayri meşru yollar; darbeler, bildiriler ve terör örgütleriyle yapılan ittifaklar, meşru siyasetten bir ümitleri olmadığına ve bu yüzden siyaset dışı yolları deneyeceklerine dair bir işarettir. Zaten nitelikli bir muhalefet yapabiliyor olsalardı, bildiri gibi siyaset dışı yollara tevessül etmezlerdi” şeklinde konuştu.

YASİN ŞAMLI_b7aa861ef2a0cd07a40cc31b8024cf26.jpg

Milletin iradesine de düşmanlar

Darbelerle milletin geleceğinin karartıldığını vurgulayan Avukat Yasin Şamlı, “Türkiye’de milletin iradesinin hâkim olduğu ve milletin özgür iradesiyle seçtiği yöneticilerin iktidar-muktedir olduğu dönemlerde çok hızlı bir kalkınmanın olduğunu görüyoruz. Darbelerden sonra kurulan hükümetlerde ise ülkemiz geriye gidiyor. Eğer darbeler olmasaydı Türkiye belki de bugün dünyanın birkaç gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Darbeciler kendilerini millete ders verici konumunda görüyor ama halk darbecilere destek verenleri hiçbir zaman iktidara getirmedi. Aslında bir miktar da bunun hırçınlığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Millet iradesine her yoldan saldırıyorlar

Milletin, iradesinin önündeki engelleri teker teker kaldırdığını kaydeden Şamlı, “İktidara gelemeyeceğini anlayanların hem milletin seçtiği yöneticileri hem de milletin iradesini geçersiz kılmak ve ortadan kaldırmak için başvurmadıkları yol yok. Fakat kamu vicdanı bunları her defasında mahkûm etmiştir ve yine mahkûm edecektir. Millet 15 Temmuz’da canı, kanı pahasına iradesine, hukukuna sahip çıkacağını ortaya koymuş oldu. Darbeci zihniyet her zaman var olsa da hiçbir zaman başarılı olamayacak. Yöneticilerle milletin kol kola omuz omuza mücadeleye devam edeceğini çok net ortaya koymuş olması, bundan sonra darbecilerin başarılı olamayacağını gösterdi” diye konuştu.