Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milliyetçilik sözle değil icraatla olur

Partisi'nin grubunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehri içmekse, onu da içeriz. Yeter ki bu ülkeye huzur gelsin, refah gelsin'' dedi. Erdoğan "Milliyetçilik" tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: ''Bugün 'milliyetçiyiz' diyenler, milliyetçiliği istismar edenler, bundan 10 yıl önce kamu bankalarını 16 milyar lira zararla bize devretti.''
Milliyetçilik sözle değil icraatla olur
27 Şubat 2013 07:01:00
Partisi'nin grubunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz çözüm için her yola başvururuz. Baldıran zehri içmekse, onu da içeriz. Yeter ki bu ülkeye huzur gelsin, refah gelsin'' dedi. Erdoğan "Milliyetçilik" tartışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: ''Bugün 'milliyetçiyiz' diyenler, milliyetçiliği istismar edenler, bundan 10 yıl önce kamu bankalarını 16 milyar lira zararla bize devretti.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı'nda konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız'' sözlerini Rize'de söyleyemeyeceğine ilişkin eleştirisine, ''Ankara'da, İzmir'de salladığı bayrağımızı, gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri, çıkıp da bizi farklı yerlerde, farklı konuşmakla itham edemez'' karşılığını verdi.

Erdoğan: ''Biz, 'milliyetçilik ayaklarımızın altındadır' derken, elbette ki kucaklayıcı bir milliyetçiliği değil, etnik kökene, ırka, kabileye, kibre, kafatasçılığına, aşağılamaya dayalı bir milliyetçiliği kastediyoruz. Kendi ırkının, soyunun, diğerlerinden üstün olduğunu iddia eden, hiç tartışmasız, şeytanın izindedir" dedi.

Erdoğan, baskı tarihi 1940 olan ve İstanbul'da Maarif Matbaası'nda basılan Türk Antropoloji Enstitüsü Tarihçesi kitabından örnekler vererek, ''Yani 10 ayrı bölgeden kafataslarını toplamışlar'' dedi.

''2002 yılı sonunda, güya milliyetçi olan partinin de içinde bulunduğu koalisyon, Türkiye'yi bize 230 milyar dolar milli gelirle devretti'' diyen Erdoğan, bunu 10 yılda 3 kattan fazla artırdıklarını, şu an 742 milyar dolara yükseldiğini anlattı. Erdoğan, ''İşte bizim milliyetçilik anlayışımız budur'' dedi.

Erdoğan, ''milliyetçiyim'' diyenlerin, kendilerine 36 milyar dolar ihracat devrettiğini, 10 yılda bunu 4 kattan fazla arttırdıklarını, şu anda ihracatın 152,5 milyar dolara yükseldiğini kaydetti. ''Bizim milliyetçilik anlayışımız budur'' diyen Erdoğan, ''milliyetçiyim'' diyenlerin borçlandıklarını, kendilerine 23,5 milyar dolar IMF'ye borç devrettiğini söyledi.

''(Milliyetçiyim) diyenler yaptı bunu'' ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Biz onların yaptığı bu borcu 10 yılda ödedik. Şu anda 400 milyon dolar borcumuz var. Şimdi Mayıs ayında 400 milyonu da ödüyoruz ve böylece IMF ile bizim alacak vereciğimiz bitiyor. Şimdi IMF bizden borç istiyor ve kendileriyle teknik anlaşmalar yapılabilirse kendilerine 5 milyar dolar borç veren ülke durumuna geliyoruz.

Bitmedi, 'Konut Edindirme Yardımı' adı altında aynı şekilde, zavallı işçiye, memura 'sana ev vereceğiz, bilmem ne yapacağız' dediler, onları da yine kaynağından kestiler. Ne kadar borç; o da yine 3,5 katrilyon. Şu ana kadar bize evrakı ibraz edilen bu, bunları ödedik biz, geldikçe yine ödemeye devam ediyoruz. ''

Erdoğan'ın öne çıkan mesajları şöyle:

- Milletimizin bizimle birlikte olduğunu biliyoruz, hayır duaları eksik etmediğini biliyoruz. 80'lik, 90'luk 100'lük büyüklerimizin nasıl dualar ettiğini gördük, biliyoruz. Çünkü niyet hayırdır, inşallah akıbet de hayır olacaktır. Buna yürükten inanıyor, bu inançla, kararlılıkla yürüyoruz.

-Bu süreçte ne acıdır ki siyasi partilerden, medyadan, sanatçılardan, özellikle de bu ülkenin aydınlarından, mütefekkirlerinden yeterli desteği alamadık, ama almayı bekliyoruz. Temenni ederim ki alırız.

-Biz onların (CHP, MHP ve BDP) bu duruşlarına rağmen kanı durdurmak için çırpınacağız. Onlar onlar şehit cenazesi gelsin istismar edelim diye ellerini ovuştururken, biz bir gencimizin dahi burnu kanımasın diye çırpınmaya devam edeceğiz.

-CHP, MHP ve BDP bugüne kadar kanın durması için inisiyatif almadı. Sorumluluk üstlenmediler. Eğer bundan sonra da sorumluluktan kaçarlarsa, akan her damla kandan onların eline yüzüne bulaşacaktır.

-Bizim Mardin'de söylediğimizi Rize'de söyleyemeyeceğimizi iddia eden Kılıçdaroğlu, eğer cesaretin varsa o İzmir milletvekilini yanına alsın, gitsin o düşünceleri Tunceli'de, kendi memleketinde dile getirsin. Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik, Ankara'da söylüyoruz, yakında Rize'ye gideceğim, iyi takip etsin beni Rize'de de söyleyeceğim.

-Şimdi milliyetçiliğin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Milli kardeşliği tesis etmenin mücadelesini veriyoruz. MHP, terör konusunda hakaret etmek, kırmak, vurmak dışında bir öneri getirmedi. CHP yalpalamaktan, istismardan başka bir şey ortaya koymadı.

-Her bir şehitliğimiz nasıl bir millet olduğumuzu bize anlatan derslerdir. Biz milliyetçilik ayaklarımız altında derken, elbette ki kucaklayıcı bir milliyetçiliği değil, etnik kökene, ırka, kabileye kibre, kafa tasçılığına, aşağılamaya dayalı bir milliyetçiliği kastediyoruz.

-AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuran-ı Kerim ve Hz. Peygamberin veda hutbesinden sözler okuyarak, ''Türk, Kürt, Arap kendi kültürüyle varlığını idame ettirecek. Hepsi saygın. Hiç kimse başkası karşısında böbürlenmeyecek. Hepsi bir bayrağın altında yaşayacak'' dedi.

-(CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, ''Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz'' sözleri) Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekilini yanına alsın. o düşünceleri kendi memleketi Tunceli'de dile getirsin.

- CHP lideri 'O konuşmayı (Mardin Midyat) Rize'de yap' diyor. Biz konuştuğumuz yere, kişiye ve saate göre dil kullanan bir iktidar, siyasi parti olmadık. Hiçbir zamanda olmayız.

- Ermeniler'in Hocalı'da yaptıkları katliamın hesabı sorulmadı. Azeri kardeşlerimiz de biz de yakın tarihimizin bu katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız.