Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2432.38
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Minik Öğrencilerden Mevlâna Haftası Etkinliği

Minik Öğrencilerden Mevlâna Haftası Etkinliği
14 Aralık 2019 12:06:00

Mevlâna Haftası her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliklere sahne olmaya devam ediyor. Mevlana’nın vuslata erişinin 746. yıl dönümü kapsamında Ankara Şehit Mehmet Bora TAYFUR ilkokulu 1/A sınıfının Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildiği etkinlikte Mevlâna Celâleddin-i Rumi’nin manevi şahsiyeti öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından bir kez daha saygıyla anıldı. Hazırlanan etkinliğe Altındağ İlçe Şube Müdürü Muzaffer Gül, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Arslan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Çırakoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç’te katıldı.

Okul müdürü Cemali Arslan törenden önce yaptığı konuşmada katılımcılara ve velilere hitaben bu haftanın manevi olarak ne kadar anlamlı ve özel olduğunu vurguladı. Okulun öğretmenlerinden Sultan Baykal’ın büyük katkıları ve sunumuyla hazırlanan program ney dinletisi ile başladı.

Etkinlikte 1/A sınıfının minik ama bir o kadar başarılı öğrencileri henüz okuma yazma eğitimlerini bile tamamlamamalarına rağmen Mevlana’ya ait sözleri ve şiirleri ezberlerinden okumaları izleyicileri ve öğretmenlerini oldukça duygulandırdı. Semazen gösterisiyle sona eren etkinlik izleyenlerin son derece maneviyatı yüksek bir gün geçirmelerini sağladı.