Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2491.76
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Muhalifler Halep'te bazı yerleri ele geçirdi

Suriyeli muhalifler, Halep'in güneyinde Ays ve Han Tuman beldesi çevresinde stratejik öneme sahip Tel el-Mahrukat, Halidiye, Habur ve Um Ruvel köyü ile tank birliklerinin kontrolünü sağladı.
Muhalifler Halep'te bazı yerleri ele geçirdi
02 Nisan 2016 09:54:00
Suriyeli muhalifler, Halep'in güneyinde Ays ve Han Tuman beldesi çevresinde stratejik öneme sahip Tel el-Mahrukat, Halidiye, Habur ve Um Ruvel köyü ile tank birliklerinin kontrolünü sağladı.

Suriye'de, rejim güçlerinin dün Şam'ın Doğu Guta bölgesinde geçici ve kısmı ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal ederek bir okul ve hastaneye saldırması üzerine, Halep'teki muhalif guruplar da kentin güneyinde Ays ve Han Tuman beldesi çevresinde Esed güçlerinin bulunduğu yerlere saldırı düzenledi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, muhalifler, Halep'in güneyinde Ays ve Han Tuman beldesi çevresinde stratejik öneme sahip Tel el-Mahrukat, Halidiye, Habur ve Um Ruvel köyü ile tank birliklerinin kontrolünü sağladı.

"Rejime büyük zayiat verdirdik"

Muhalif grupların saha komutanlarından Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in güneyinde rejime ait güçlerin bulunduğu yerleri topçu atışlarıyla vurduklarını belirtti.

Ebu Ubeyde, "Vurduğumuz bölgeden yoğun dumanlar yükseliyordu. Rejime büyük zayiat verdirdik. Esed'in yaptıkları hiçbir zaman yanına kalmayacaktır. Ne yaptıysa misliyle karşılık vermeye hazırız. Onların anladığı şey, sadece masum insanları katletmektir."Şam yönetimine bağlı güçler, kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasını ihlal ederek başta başkent Şam ve Halep olmak üzere ülke genelinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere ağır silahlarla saldırıyor.

Muhalifler Halep'in kuzeyinde iki köyü DAEŞ'ten aldı

Suriye'de muhaliflerin Halep'in kuzeyinde oluşturulması öngörülen güvenli bölgede bulunan iki köyü terör örgütü DAEŞ'in elinden aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, Sultan Murat ile Mutasın Tugayı adı verilen muhalif grupların, Halep'in kuzeyinde Azez-Carablus Mari hattında oluşturulması öngörülen güvenli bölgede yer alan Tel Batal ve Ahmediye köylerini terör örgütü DAEŞ'ten aldığını belirtti.

''DAEŞ, halkı canlı kalkan olarak kullandı"

Öte yandan bölgedeki çatışmaları takip eden yerel medya aktivisti Nasır Ebu Mahmud da ''terör örgütü DAEŞ'in Ahmediye köyünde halkı muhaliflere karşı canlı kalkan olarak kullandığını'' söyledi.