Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MÜSİAD EXPO yeni ufuklar açacak

"Bu sene düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı'ında biz de varız" diyen Poyraz Büro Malzemeleri kurucusu Poyraz, "Karma bir fuar olması sebebiyle birçok sektörle buluşacağız. Bu anlamda ulusal ve uluslararası olarak ufuk açıcı bir EXPO 2022 olacak" ifadesini kullandı.
MÜSİAD EXPO yeni ufuklar açacak
02 Kasım 2022 15:15:31
"Bu sene düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı'ında biz de varız" diyen Poyraz Büro Malzemeleri kurucusu Poyraz, "Karma bir fuar olması sebebiyle birçok sektörle buluşacağız. Bu anlamda ulusal ve uluslararası olarak ufuk açıcı bir EXPO 2022 olacak" ifadesini kullandı.

Haber: Fırat İpek

TÜYAP İstanbul Fuar Merkezi’nde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı, 124 ülkeden yüzlerce sanayici, yatırımcı ve girişimciyi buluşturdu. 19’uncu kez düzenlenen MÜSİAD EXPO Fuarı’nda ilk defa yer alan Poyraz Büro Malzemeleri kurucusu Süleyman Poyraz, gazetemize sektörü ve fuarı değerlendiren açıklamalarda bulundu.

suleymanpoyraz_f3e0a3f6114942100f29fc44d9edad04.jpeg

Dünyada yaşanan sorunların büro malzemeleri sektörünü nasıl etkilediğiyle ilgili konuşan Süleyman Poyraz, “Kovid 19’un etkisinin azaldığı yeni normalleşme sürecinin yaşandığı 2021 yılı tüm Türk ihracatçıları gibi Poyraz Büro içinde olumlu geçmiştir. 2022 yılında ise dünya ülkelerinin ekonomileri küresel bir enflasyon ve Rusya’nın Ukrayna topraklarına işgaliyle bazı ürünlerde tedarik zincirinin aksaması ile karşılaşmıştır” dedi.

“Tedarik zincirindeki aksama bazı pazarları daraltırken, yaşanan küresel enflasyon hem ithalat (girdi maliyeti artışı) hem de ihracat (hedef pazarlardaki alım gücünün düşmesi) ile ilgili hedeflerimizi revize etmeye zorlamıştır” diyen Poyraz Bütün bu olumsuzluklara rağmen Rusya’ya karşı gelişmiş ülkelerin uyguladığı ambargo nedeniyle Rusya’nın tedarikte Türkiye’ye yönelmesi kayıplarımızı bir nebzede olsa azaltmıştır” ifadesini kullandı.

yazici_a1af7b9d232a42ab81aaaeeaa59b3ce1.jpg

Evden çalışma satışlarımızı artırdı

Yazıcı ve kartuş satışlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Poyraz, “Özellikle pandemi döneminde Türkiye’de ve diğer ülkelerde bazı büyük firmalar uzaktan çalışma modeline geçmiştir. Bu uygulamaya halen devam etmektedir. Bu durum home office çalışan beyaz yakalıları yazıcı almaya teşvik etmiştir. Böylece yazıcı ve sarf malzeme satışı yapan sektörümüz hem iç hem de dış piyasada olumlu etkilenmiştir. Türk ihracatçısının bu olumlu performansı hükümetimizin ihracat odaklı büyümeye yönelik yeni ekonomi politikasını da desteklemiştir” şeklinde konuştu.

Vizyon ve networkümüzü genişletecek

“MÜSİAD EXPO Fuarı ulusal ve uluslararası anlamda ciddi bir vizyon ve network ağını bizlere sunacak” diyen Süleyman Poyraz, “Bu sene EXPO 2022’de Poyraz olarak biz de varız ve fuarda ciddi iş ortakları geliştireceğimize inanıyoruz. Karma bir fuar olması sebebiyle diğer birçok sektörün, bilgi birikimimizi geliştirmekte, ufkumuzun açılmasında ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Biz de bu doğrultuda yeni ufuklar açarak yatırımlarla ihracat hacmine destek olacağız” değerlendirmesini yaptı.