Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mutlaka yeni bir anayasa

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal Türkiye'de çözüm sürecinin sonucu ulaşması için tüm desteği verdiklerini, ancak ülkenin mutlaka yeni bir anayasayla da yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.
Mutlaka yeni bir anayasa
09 May 2013 00:00:00
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal Türkiye'de çözüm sürecinin sonucu ulaşması için tüm desteği verdiklerini, ancak ülkenin mutlaka yeni bir anayasayla da yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

MİLAT / GAZİANTEP

Kısa adı ASKON olan ve Merkezi İstanbul'da bulunan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gaziantep Şubesi kuruldu. Şube Başkanlığı'na getirilen işadamı Hayri Ünal, dernek üyeleriyle birlikte şube binasında basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Umutlarımız artıyor

ASKON Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçildiğini, Gaziantep'in sınır komşusu Suriye'de yaşanan iç savaşın getirdiği olumsuzlukların bölgeye çok büyük sıkıntılar getirdiğini, ancak diğer taraftan da çözüm süreciyle büyük umutlar taşıdıklarını söyledi.

Önceliğimiz Ortadoğu

Ünal Gaziantep'in konum itibariyle çok önemli bir yerde olduğunu da söylerken, "Gaziantep çok ülkeye ihracat yapan bir ülke, beraberinde Gaziantep'in Ortadoğu'ya olan yakınlığı bir çok avantaj sağlıyor. Dolayısıyla bu ortadoğuya yakınlığı Gaziantep'in çok daha üst seviyede kullanabilmesi için özellikle Gaziantep ASKON olarak bu çerçevede çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Bunun anlamı diğer ülkeleri geri plana atacağız anlamında değil, ama önceliğimiz bu bölgeler olacak. Yine Gaziantep'in Türki Cumhuriyetleri'nde çok önemli bir potansiyel pazarı var. Bunun da Gaziantep ve Türkiye ekonomisine kazandırılması için biz de kendi üzerimize düşeni yapma gayreti içinde olacağız" diye konuştu.

Gözümüz çözüm sürecinde

Çözüm sürecinin başarıya ulaştırılmasının önemli olduğunu vurgu yapan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hayri Ünal "Bu söylediklerimizin istikrarlı olması için öncelikle çözüm sürecinin başarıya ulaşması lazım. Ayrıca mevcut Anayasa'nın da değişmemesi halinde o hayal ettiğimiz büyük Türkiye olma imkanı. Dolayısıyla mutlaka biz yapısal değişikliği tamamlamamız lazım hem iç barışımızı kardeşliğimizi pekiştirip bunu oturtmamız lazım. Bununla beraber istikrarlı siyasetin ilerleyebilmesi için istikrarlı ekonomiye ihtiyaç var. İstikrarlı ekonomi için de istikrarlı siyaset gerekiyor, bunlar birbirini tamamlayan unsurlar. Dolayısıyla Türkiye'de 12 yıldır istikrarlı bir hükümet var. Türkiye'nin 2023 hedefine de ulaşması için biz ASKON olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu. Konuşmanın ardından ASKON Şubesi'nde üyeler ve basın mensuplarına ikram yapıldı.