Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.52
Gram Altın
2486.39
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mutluluk genetik değildir

Mutluluğun genetik olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geliştirilebilir bir kavram olan mutluluğa ulaşmak için duygusal zeka eğitiminin önemli olduğunu ifade etti.
Mutluluk genetik değildir
24 Şubat 2013 07:01:00
Mutluluğun genetik olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, geliştirilebilir bir kavram olan mutluluğa ulaşmak için duygusal zeka eğitiminin önemli olduğunu ifade etti.

Koruyucu Ruh Sağlığı çalışmaları çerçevesinde, dünyada hızla yayılan pozitif psikoloji akımının Türkiye'deki ilk çalışmaları, Üsküdar Üniversitesi'nin Altunizade'deki Yerleşkesi'nde düzenlenen ''İnsani Değerler ve Pozitif Psikoloji Paneli''nde ele alındı. 'Mutluluk Bilimi' başlıklı bir konuşma yapan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarhan, mutluluk biliminin insan psikolojisiyle uğraşanların son yıllarda çok kafa yorduğu önemli konulardan biri olduğuna değindi.

Mutluluk yatırım ister

Koruyucu ruh sağlığı alanında hiç bir tedavinin psikoterapinin önemini azaltmadığını ve insanı mutlu yapmaya yetmediğini aktaran Prof. Dr. Tarhan, "Tedaviler insanı eksiden, sıfıra getirdi ancak günümüzün ihtiyacı artıya çıkmak. Bu çalışmaları içeren bilim dalı ile uğraşan disipline 'Pozitif Psikoloji' adı verildi. Mutluluk, genetik değildir. Geliştirilmesi gereken bir kavramdır. İnsanlar bu bilimi öğrenebilir. Bunun için de duygusal zeka eğitimi çok önemli. Mutluluk yatırım ister" ifadelerini kullandı.

Kavramsal dönüşüm önemli

'İnsani Değerler ve Eğitim Politikaları' başlıklı konuşma yapan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, bilgi teknolojilerinin yoğun kullanıldığı bir dünyada zamana uygun adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak, "Değişen eğitim politikaları ile birlikte çocuklarımızın dünya standartlarında eğitim alabilmesi için kendilerini besleyen yeni eğitim çalışmaları geliştirmek önemlidir. Okullarda pozitif psikoloji alanında çalışmalara yer veriyor, kavramsal dönüşümü önemsiyoruz" dedi.