Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2284.17
BIST 100
8984.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Nafaka mağdurlarının gözü Meclis'te

Yasama yılının başlamasıyla birlikte süresiz nafaka mağdurlarının gözü yeniden Meclis'te. Milat'a konuşan Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu (BİA) Kurucusu İlknur Birsel Büyükakça, "Türkiye'nin 33 yıldır kanayan yarası olan yoksulluk nafakası sorunu hala devam ediyor. Verilen sözler tutulmalıdır" dedi.
​Nafaka mağdurlarının gözü Meclis'te
21 Ekim 2021 01:00:00
Yasama yılının başlamasıyla birlikte süresiz nafaka mağdurlarının gözü yeniden Meclis'te. Milat'a konuşan Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu (BİA) Kurucusu İlknur Birsel Büyükakça, "Türkiye'nin 33 yıldır kanayan yarası olan yoksulluk nafakası sorunu hala devam ediyor. Verilen sözler tutulmalıdır" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

Boşanmış İnsanlar ve Aile Platformu (BİA) Kurucusu İlknur Birsel Büyükakça, süresiz nafaka tartışmalarına ilişkin Milat’a açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 33 yıldır kanayan yarası olan, 1988 ürünü süresiz yoksulluk nafakası sorununun halen devam ettiğini belirten Büyükakça, “Adalet Bakanı Abdülhamit Gül defalarca nafakanın süresiz olmasının adil olmadığını söylerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 2. yargı paketinde bu sorunun çözüleceğini açıklamıştı. Adil ve ‘süreli’ yasanın TBMM genel kuruluna gelmesini bekliyoruz. Yasa ötelendikçe umutsuzluk artıyor. Bunu fırsat bilen birileri sürekli olarak mağdur kitleye umutsuzluk ve güvensizlik aşılıyor” diye konuştu.

nafaka (3)_b2fd13f2fc3283ef2bdf2dcc22eca1dc.jpg

“Kamuoyunu yanıltıyorlar”

Süresiz nafakaya ilişkin yeni bir düzenlemenin gündeme geldiği günden beri bazı kadın STK’larının sürekli olarak 33 yıllık sorunu yok gibi göstermeye çalıştığını vurgulayan Büyükakça, “Yaşanan dramlar ortada. 20-30 yıldır nafaka ödeyen mağdurlar var. Üstelik sürekli nafaka arttırma davaları, icra, davaları, hapis cezaları var” dedi.

Birsel İlknur_569c1842c4b2d20b5296aa38536cf93b.jpg

Süresiz nafakaya destek veren Mor Çatı kurucusu Canan Arın’ı eleştiren Büyükakça, “Ne zaman yargı paketi gelecek olsa, ‘medeni kanunuma dokunma’ yaygarası kopartılıyor. 80’li yıllarda CEDAW Sözleşmesi sonucu yapılan değişikliklerle aileyi hedef alan medeni kanuna sahip çıkıyorlar. Kamuoyunu yanıltıyorlar. ‘Nafaka hakkına dokunma’ diyorlar. Şu an az sayıda olan süresiz nafaka mahkumu kadın sayısı ileride arttığında yaygara koparan STK’lar bu kadınların hakkı adına ne diyecekler? Biz hiçbir zaman nafaka kaldırılsın demedik. Hakkaniyetli, süre sınırlı nafaka istedik. Mağdurlar artık cinnet noktasında. İkinci evlilikler de çökme noktasında. Erkekler evlilikten soğudu. Kadınlar kayıtsız çalışıyor. Nikâhsız yaşam artıyor. Temel yapı taşımız aile çöküyor” ifadelerini kullandı.

“Algı operasyonlarına fırsat verilmemeli”

“Mesele kadın veya erkek değil, asıl mesele yasadaki süresiz ibaresidir” diyen Büyükakça, “Yasa ötelendikçe umutsuzluk artıyor. Bunu fırsat bilen birileri sürekli olarak mağdur kitleye umutsuzluk ve güvensizlik aşılıyor. Sosyal medyada algı operasyonları yapılıyor. Hükümet bunlara fırsat vermemeli, bu algıları kırmalı, verilen sözler tutulmalıdır. Bia Platformu olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan Adalet Bakanlığının yıllardır çalıştığı kriterli süreli nafaka yasasının çıkabilmesi için son sözü söylemesini talep ediyoruz. Aile ve toplum düzenini bozan, insana, aileye bitmeyen işkenceye dönüşen, her türlü suiistimale açık, 33 yıllık enkazı kaldıracağını umut ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (4)

Misafir
Süresiz nafaka tazyik hapsi çocuk icrası bitirdi bizi hayatımıza geleceğimize hipotek altına aldı 2. Eşlerin suçu ne! Süresiz sürekli artan borç insan fıtratına aykırı! Para yok diye avukat tutamıyoruz her sene artırım davası açıp mahkeme masrafları karşı tarafın avukat ücretlerini herşeyi erkeğe yüklüyorlar! Lafa gelince eşitlikten bahsederler! Böyle adaletsiz adalet istemiyoruz! Yandaş kadına yönelik tek taraflı adalet istemiyoruz cinnet geçireceğiz az kaldı! Bunların müsabbibi bu yasayı kim çıkarttıysa kim destekliyorsa onlardır hakkımızı helal etmiyoruz! Allah ın laneti zalimlerin üzerine olsun!
2 yıl 5 ay önce Yanıtla
Doğan Çakır
#süresiznafaka Azdan az çoktan çok götüren, ünlü ünsüz sağlam, engelli dinlemeyen çağ dışı sözde legal esasen finansal soykırım dır.
2 yıl 5 ay önce Yanıtla
Misafir
TESPİTLER HARİKA, AMA HSESİMİZİ DUYAN YOK
2 yıl 5 ay önce Yanıtla
SERDAR KARGIN
BU YASA TÜRK AİLE YAPISINI BİTİRDİ. NAFAKA ALAN KADINLARIN %90 NI SİGORTASIZ ÇALIŞIYOR. BU BİR GELİR KAYNAĞI OLMUŞ. GIDA MÜHENDİSİ İŞLETME YÜKSEK LİSANSI OLAN İKİ YILLIK DIŞ TİCARET MEZUNU YURT DIŞI DİL EĞİTİMİ OLAN VE PEDOGOJİK FORMASYONU OLAN KADIN NAFAKA ALIYOR...GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN...AYIPTIR...AYIPTIR....
2 yıl 5 ay önce Yanıtla
Diğer Yorumları Gör Toplam 4 yorum var.
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan