Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2440.09
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nazmiye Demirel son yolculuğuna uğurlandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, Isparta'da toprağa verildi.
Nazmiye Demirel son yolculuğuna uğurlandı
30 May 2013 15:28:00
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel, Isparta'da toprağa verildi.

Nazmiye Demirel için Süleyman Demirel Külliyesi içindeki Şehriban Hatun Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Süleyman Demirel, Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, manevi kızı Halide Demirel, Cumhurbaşkanı Vekili Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hüsamettin Cindoruk, Esat Kıratlıoğlu, Mehmet Ağar, Mustafa Sarıgül, iş adamlarıAli Şen ve Rahmi Koç ile çok sayıda milletvekili ve eski bakanlar katıldı.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın öğle namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan Nazmiye Demirel'in cenazesi, İslamköy Aile Mazarlığı'na götürüldü. Süleyman Demirel ise mezarlığa otomobille gitti.

Nazmiye Demirel'in tabutunun üzerine kırmızı tülbent konulduğu görüldü.

Demirel, mezarlıkta saldalyeye oturdu. Nazmiye Demirel'in cenazesi, burada defnedildi. Korumalarının, eşinin mezarından alarak bir mendile koyduğu toprağı, Demirel de mezara attı.

Bu arada cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan çelenk gönderdi.

Öte yandan cenaze töreni sırasında yaşanan izdiham nedeniyle zaman zaman korumalar ile basın mensupları arasında arbede yaşandı. Cenaze namazı öncesinde hırsızlık yaptığı iddiasıyla bir kişi de jandarma ekiplerince gözaltına alındı.