Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2433.40
BIST 100
9716.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ödül Honda Civic’in

2019’un Eylül ayında makyajlı Honda Civic sedan modeli için düzenlediği test sürüşü ve tanıtımı etkinliği kapsamında otomotiv gazetecileriyle biraraya gelen Honda Türkiye, ‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülünün sahibi oldu.
Ödül Honda Civic’in
06 Ocak 2020 00:01:00
2019’un Eylül ayında makyajlı Honda Civic sedan modeli için düzenlediği test sürüşü ve tanıtımı etkinliği kapsamında otomotiv gazetecileriyle biraraya gelen Honda Türkiye, ‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülünün sahibi oldu.

FIRAT İPEK

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) markaların satış ve iletişim başarılarını ödüllendirmek amacıyla organize ettiği ODD Satış ve İletişim Ödülleri’nin onuncusu İstanbul’da bir otelde düzenlendi.

Sektörün “en”lerinin belirlendiği gecede kazanan en başarılı markalar ve çalışmaları heyecanlı ve görkemli bir törenle ödüllerini aldı.

‘Satış’ ve ‘İletişim’ kategorilerinde toplam 22 dalda ödül verilirken, her yıl olduğu gibi bu yılında en merak edilen ödülü ‘Yılın Basın Lansmanı’nın kazananı oldu. Otomotiv gazetecilerinin oylarıyla belirlenen ‘Yılın Basın Lansmanı’ ödülünün sahibi Honda Türkiye oldu.

9 adet satış ödül getirdi

Eylül 2019’da Bodrum’da düzenlediği makyajlı Honda Civic sedan tanıtımıyla basın mensuplarını biraraya getiren Honda Türkiye ekibi salondan büyük alkış aldı.

Ayrıca, 40 günde 40 şehir 7 bin kilometre mottosuyla tüm Türkiye’yi gezen Hyundai Kona, jüri tarafından verilen oylarla ‘Yılın PR/Etkinlik Uygulaması’ ödülünün sahibi oldu. ‘En Çok Satılan Otomobil Markası’ ödülünü Renault alırken, ‘En Çok Satılan Otomobil Modeli’ ödülünün kazananı da Fiat Egea oldu. Yıl boyunca sadece 9 adet satış yaparak ‘En Hızlı Büyüyen Otomobil Markası’ ödülünü alan Lamborghini ise gecenin en dikkat çeken markası oldu.

Binek otomobilin lideri değişmedi

Türkiye’nin tartışmasız binek otomobilde lider markası olan Renault, binek otomobil pazarında 60 bin 668 adet satış adedi ve yüzde 15,7 pazar payı ile 20. kez binek otomobil pazar liderliği unvanını aldı. Renault, 2019 yılında toplam pazarda 64 bin 977 adet ve 13,6 pazar payı kaydetti. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş “Türkiye’nin en çok satılan ilk 3 marka sıralamasında OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilen Clio HB ve Megane Sedan modellerimizin yer alması bizim için ayrı bir gurur vesilesi oldu’’ dedi.

4 yıldır en çok satan model Egea

Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili Fiat Egea 2015 yılından bu yana devam eden liderlik başarısını dördüncü yılında da sürdürdü. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “2015 yılından beri bizleri gururlandıran Fiat Egea Ailesi’nin satışa ilk sunulduğu günden bugüne kadarki satış adedi 183 bini geçti. Fiat Egea, 2019 yılında toplam 55 bin 430 adetlik satış başarısına imza attı ve bu yıl da liderliğini sürdürdü. 2020 yılında da Türkiye otomotiv pazarındaki iddiamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Mercedes’e ‘X-Class’ ödül!

Mercedes Benz, Pick-Up sınıfının temsilcilerinden X-Class modeli için yapılan X-Class V6 Force Touch ile ODD Gladyatörler 2019’da “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” ödülünü kazandı. Bu yıl ilk defa, “Yılın Sosyal Medya Uygulaması” ödülünden bağımsız bir şekilde açılan “Yılın Dijital Deneyim Uygulaması” kategorisinde 7 farklı aday yarıştı. İlk defa verilen bu kategoride Mercedes-Benz X-Class V6 Force Touch uygulaması “Dünyanın ilk 3D Touch Mobil Reklamı” unvanına sahip.