Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Öğrenciler mağdur edilmeyecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün, eğitim alanındaki varlığının çökertilmesinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, 'Hükümetimiz, memleketimizin çocuklarının elinden tutup bu şer odaklarından kurtarmak adına bir takım tedbirler alma gayreti içerisinde. Gençlerimiz endişe etmesin. Mutlaka mağduriyetler giderilecek' dedi.
Öğrenciler mağdur edilmeyecek
12 Ağustos 2016 09:52:00
Fetullahçı Terör Örgütü'nün, eğitim alanındaki varlığının çökertilmesinin önemli bir adım olduğunu kaydeden Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, 'Hükümetimiz, memleketimizin çocuklarının elinden tutup bu şer odaklarından kurtarmak adına bir takım tedbirler alma gayreti içerisinde. Gençlerimiz endişe etmesin. Mutlaka mağduriyetler giderilecek' dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı darbe girişiminin ardından kamu, kurum ve kuruluşlarında terör örgütü FETÖ'ye yönelik büyük bir temizlik başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından binlerce öğretmen açığa alınırken, bu süreçte soruşturma kapsamında birçok rektörde sorgulandı. Eğitimde yaşanan köklü temizlik, FETÖ ile bağlantılı birçok üniversitenin ve öğrenci yurdununda kapatılmasına neden oldu. Ayrıca büyük kentlere okumaya gelip, barınma sorunları ile karşılaşan öğrenciler için açılan FETÖ'nün cemaat evlerinede baskınlar düzenlendi.

"ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMEYECEK"

Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ait öğrenci yurdu, pansiyon ve apartların kapatılmasının ardından barınacak yurt bulamama endişesi taşıyan üniversite öğrencileri, devlet yurtlarının mağduriyeti gidermesi adına hükümetten önemli adımlar bekliyor. Son yıllarda açıkta öğrenci bırakmama parolasıyla gece gündüz çalışmalarını yürüten ve yurt sayısını ikiye katlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ise personel sayısını artırarak öğrencilerin mağdur olmaması adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

"GENÇLERİMİZ ENDİŞE ETMESİN"

Meseleyi yakından takip eden kurumlardan biri olan Eğitim Bir-Sen, konuya ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Hükümetin öğrencileri mağdur etmeyecek birçok tedbiri aldığını dile getiren Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Latif Selvi, devlete sızmak için her alanda takiye yapan Fetullahçı Terör Örgütü'nün, eğitim alanındaki varlığının çökertilmesinin önemli bir adım olduğunu kaydetti. Selvi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Üniversitede okuyan öğrencilerin başka üniversitelere nakliyle alakalı ve ortaöğretim kurumlarında okuyan çocuklarımızın puanlarının tuttuğu başka eğitim kurumlarına kontenjan şartı aranmaksızın nakillerine imkan veren bir takım düzenlemeler yapılıyor. Bu doğrultuda yurtların devride söz konusu. Bunların bir kısmı KYK'ya devrildi. Bu anlamda daha önceki süreçlerde kayyum atanması gibi bir süreç işliyordu. Şu anda ise ilgili kamu kurumlarıyla, kamu üniversiteleriyle ilişkilendirilmek suretiyle çözüm üretiliyor. Ülkesine bağlı, MEB'nın ve KYK'nın prensiplerine uygun olarak hizmetlerini sürdüren kuruluşlarımız var. Bu cemaat evlerinde kalan öğrencilerimizinde buralarda kalma imkanı var. Ayrıca bunun dışında da KYK'da kalan öğrenciler ve ortaöğretim yurtlarında kalan öğrenciler içinde imkanlar söz konusu. Çocuklarımızda, darbecilerin faturası bizim eğitim-öğretim hayatımıza mal olacak düşüncesine gerek kalmadan hükümetimiz gerekli adımları atacaktır. Hükümetimize çağrımız, gecikmeler söz konusu olursa problemler yaşanabilir. Öğrencilerimiz sıkıntı yaşamadan yeni sürece adapte olmaları temin edilmelidir" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ ŞER ODAKLARINDAN KURTARILMALI"

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına az bir süre kalmasının öğrencilerde tedirginliğe neden olduğunu belirten Selvi, "Öğrencilerimizde mutlaka bir takım olumsuz düşünceler oluşabilir. Ancak hükümetimiz, memleketimizin çocuklarının elinden tutup bu şer odaklarından kurtararak, ülke yararına hizmet edecek gençler yetiştirilmesi için tedbirler alma gayreti içerisinde. Eğitim Bir-Sen olarak bu noktadaki düşüncemiz çocuklarımız mağdur edilmeden eğitim ve öğretim hayatlarında bir tramvaya neden olmadan bu süreci atlatmalarını en kısa sürede sağlamaktır" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan