Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.52
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Okmeydanı'ndaki olaylara taviz vermeyeceğiz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Okmeydanı'nda yaşanan olayların terör eylemi olduğunu belirterek bu konuda taviz vermeden yollarına devam edeceklerini söyledi.
Okmeydanı'ndaki olaylara taviz vermeyeceğiz
24 May 2014 16:36:00
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Okmeydanı'nda yaşanan olayların terör eylemi olduğunu belirterek bu konuda taviz vermeden yollarına devam edeceklerini söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aydın'ın Buharkent ilçesine giderken uğradığı memleketi Denizli'de 3. Sanayi Sitesi'nde verilen hayır yemeğine katıldı. Sanayi esnafının verdiği hayır yemeğine Bakan Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hayır yemeğinde verilen yemeği yiyen Bakan Zeybekci, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Geçen hafta İstanbul Okmeydanı'nda meydana gelen olayları tasvip edilemeyeceğini belirten Zeybekci, "Türkiye'de herkesin demokratik bir hakkı var. İnsanın sevdiğini söyleme hakkı ne kadar normalse sevmediğini söyleme hakkı da o kadar normaldir. Bunu sözlü yazılı şekilde beyan etme hakkı da vardır ancak bu demokratik hak başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter. Hiçbir demokratik ve insani hak bir terör eylemine dönüşmemeli. Şu olaylara bakın. Bir insan neden yüzünü maskeyle kapatır? Bir insan molotofkokteyli ile başkasına neden saldırır? Böyle bir gösteri hakkı olur mu? Olmaz. İnsanlar beğendiklerini ya da beğenmediklerini beyan etme ve açıklama hakkına sahiptir ancak bu yapılırken başkalarının özgürlükleri kısıtlanamaz. Okmeydanı'nda yapılan gösterilerde hayatını kaybedenlerle ilgili sonuç mutlaka açıklanmalı ve hesabı sorulmalı" dedi.

"BU YAPILANLAR TERÖR EYLEMİDİR" Okmeydanı'nda yapılanların terör eylemi olduğunu ifade eden Zeybekci, "Bu yapılanlar terör eylemidir. Bunlar Türkiye'ye yönelik yapılan eylemlerdir. Türkiye'de turizm sezonunun yaklaştığı, taşların yerine oturduğu, faizlerin düştüğü, cari açığın azaldığı dönemde bu eylemleri yapanların niyetlerinin ne olduğunu biz iyi biliyoruz. Bunlara asla taviz vermeyeceğiz. Hukukun üstünlüğünden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Bunların amacı cumhurbaşkanlığı seçimleri. Kasıt bir partiye yönelik değil, Türkiye'ye karşıdır. Başka siyasi partilerden, başka inançlardan olabiliriz ancak büyük Türkiye şemsiyesi altında toplanmalıyız" şeklinde konuştu.

"DEPREMLE YAŞANMAYI ÖĞRENMELİYİZ" Öğle saatlerinde yaşanan depremle ilgili de konuşan Zeybekci, "Depremle yaşamasını öğrenmemiz lazım. Kentsel dönüşümlerle, yapılaşmayı yeniden gözden geçirerek bize benzeyen nasıl depremle yaşamasını öğreniyorsa biz de bunları öğrenmeliyiz. Kentsel dönüşümlerde önemli adımlar atılıyor. Allah milletimize böyle acılar göstermesin" ifadelerini kullandı. Rıza Sarraf'ın Türkiye'nin ihracatı ile ilgili açıklamalarını muhatap almadığını belirten Zeybekci, şunları söyledi: "Rıza Sarraf, bizim hükümetimizin bir bakanının muhatabı değildir. Bizim ihracatımızın tamamen sanayi ürünleri ihracatıdır. Altın ihracatı 2 milyar dolar civardadır. Ben o kişiyi muhatap almayı kabul etmiyorum." Bakan Zeybekci ayrıca Soma'da yaşanan facianın ardından bölgedeki ailelere tüm yardımların devlet tarafından yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci daha sonra Aydın'ın Buharkent ilçesine hareket etti.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan