Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2475.72
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Sayın Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur.
Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na sert tepki
16 Ekim 2021 17:33:11
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Sayın Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı videoda bürokratlara tehditler savurdu.

18 Ekim'i milat olarak belirleyen Kemal Kılıçdaroğlu, o günden itibaren herkesin yaptığı iş nedeniyle hesap vereceğini söyledi.

Bunun son çağrı olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, bu emirleri verenlerin de affedilmeyeceğini belirtti.

EMİR ALMIŞTIM DİYEREK SIYRILAMAZSINIZ

Tehditvari açıklamalarıyla dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibarıyla, bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız.

Pazartesi itibarıyla durun. Size bunları yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbette. Çünkü, Sadi'nin dediği gibi; 'zalimleri bağışlamak, yoksullara cefadır'. Kurumları şahsın ahırına çevirenler elbette hesap verecek."

"DOSTLARININ AKIBETİNİ AFGANİSTAN'DA GÖRDÜK"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan’da gördük" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan paylaştığı videoda birçok kesimi hedef aldı. Memurlara yönelikte skandal ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu'na tepkiler gelirken, bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Ömer Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Sn Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor. " ifadelerini kullanırken, Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur." dedi

'KENDİNİ DEVLETİN SAHİBİ ZANNEDEN BU ZİHNİYETİ TANIYORUZ'

Çelik Sözlerini şöyle sürdürdü: Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz.

"MAŞALLAH CESARETİ YERİNDE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Dağ, "Kemal Bey'in maşallah yine cesareti yerinde. Bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti’nin memur ve bürokratlarını tehdit etmiş. Ama nedense bu cesaretin binde birini FETÖ’ye, PKK’ya karşı göremedik. Bir gün mutfağından PKK’ya ve FETÖ’ye bu tehdit dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?" ifadelerini kullandı.