Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.65
BIST 100
9097.39
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Önce insan sağlığı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Covid-19 salgınının devam etmesiyle birlikte teravih namazlarının geçen yıl olduğu gibi evlerde kılınması yönünde aldığı karara STK'lardan destek geldi.
​Önce insan sağlığı
09 Nisan 2021 01:00:00
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Covid-19 salgınının devam etmesiyle birlikte teravih namazlarının geçen yıl olduğu gibi evlerde kılınması yönünde aldığı karara STK'lardan destek geldi.

Ezgi ÇelikAnkara

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ana teması “Şifa Ayı Ramazan” olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısında, Covid-19 salgını nedeniyle Ramazan'da teravih namazlarının camilerde kılınamayacağını açıkladı. Bu karar STK’lar tarafından da desteklendi. Milat’a konuşan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın almış aldığı karar ülkemiz için çok yerinde bir karardır. Aksi halde hem kendi sağlığımızı hem de cemaatin sağlığını tehlike altına atmış olacaktık” dedi. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ise “Bu karar tabi ki toplumun sağlığı için alınan doğru bir karardır. Çünkü önemli olan insan sağlığıdır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Güldemir_8cd56d873e0ee3d465a2558ecad07bbb.jpg

“Yerinde bir karardır”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Covid-19 salgınının yayılımının devam etmesiyle birlikte teravih namazlarının evde kılınmasına ilişkin alınan kararın yerinde olduğunu dile getirdi. Güldemir, şöyle konuştu: “İslam dini salgın hastalık durumlarında insana ve insanın sağlığına çok önem vermiştir. İslam dinine göre mükerrem bir varlık olarak yaratılan insanın canı mübarektir. Teravih namazı ise nafile bir ibadettir. Ramazan ibadetlerin yoğun yaşandığı mübarek bir aydır. Bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığımızın almış aldığı karar ülkemiz için çok yerinde bir karardır. Aksi halde hem kendi sağlığımızı hem de cemaatin sağlığını tehlike altına atmış olacaktık. Sonuç itibariyle teravih namazları evlerde de kılınabilir, camide kılınması şart değildir. Bunda hiçbir sakınca yok” ifadelerini kullandı.

Nuri Ünal_a7627f338e28e23221d2018067999557.jpg

“Önce insan sağlığı”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal ise “Bu karar tabi ki toplumun sağlığı için alınan doğru bir karardır. Çünkü önemli olan insan sağlığıdır. Vatandaşlarımız teravih namazlarını evde tek başına ya da aile fertleriyle beraber kılabilirler. Bunda hiçbir sakınca yok. Bu konuda Diyanet’in yıpratılmak istenerek “teravih namazları engellendi” şeklinde bir algı yürütülmesini doğru bulmuyorum. Geçen sene alınan önlemler neticesinde halkımız uzun bir süre camilerde Cuma namazı kılamadı. Bu tabiî ki acı bir durum. Ama öncelik insan sağlığı olunca mecburen bu tür kararların alınması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da salgının bir an önce bitmesi için alınan tedbirlere uyması doğru olacaktır. Biz buradan uyarmak adına söylemiş olalım, lütfen camilerde din görevlilerini zor durumda bırakmayalım. Tedbirlere uyalım. Çünkü maalesef geçen sene cami kapısını tekmeleyenler ve sokakta namaz kılmak isteyenler olmuştu. Bunlar doğru bir davranış değil. Bu alınması kolay bir kararda değil. Sağlığımız için mecburen alınmış bir karar olduğunu unutmayalım” diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan